Търсят ли ви другите партии за съставяне на правителство? С

...
Търсят ли ви другите партии за съставяне на правителство? С
Коментари Харесай

Радев към ДПС: Търсят ли ви за правителство?

Търсят ли ви другите партии за сформиране на държавно управление? С този въпрос се обърна президентът Румен Радев към представителите на Движение за права и свободи, които са на " Дондуков " №2 в третия кръг съвещания, които президентът организира преди връчването на мандатите за сформиране на кабинет.

" Движение за права и свободи е партия с опит в парламентаризма и вие сте директни участници в може би най-дългите договаряния за държавно управление. Но тогава залогът беше явен – участието в Европейски Съюз. Къде виждате залога и идеята в този момент ", попита още Румен Радев.

Той напомни, че Движение за права и свободи постоянно застъпва тезата за сформиране на програмно или експертно държавно управление и помоли да му бъде изяснено кой ще носи политическа отговорност, в случай че сходно държавно управление бъде формирано.

" Гражданите не дадоха доверието си на нито една партия, която може да ръководи сама. Но и не дадоха опция за лесна коалиция. Въпреки това те чакат техните проблеми да не бъдат отлагани и да се вземат решение навреме, стабилно и дейно. А това значи държавно управление, което да поеме политическата отговорност да ръководи в нелеки времена и да възнамерява дълготраен небосвод ", добави Радев. 

Той изиска от Движение за права и свободи тяхната позиция по отношение на отхвърли на служебния кабинет да внесе нов план за бюджет, с цел да не се трансформира възможен техен план в " платформа за предизборно наддаване ", както и за даряването на оръжия на Украйна, покупката на нови бойни самолети и " забуксувалата " правосъдна промяна. 

Разговорът продължава, очаквайте детайлности. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР