Търсенето на изчезналите футболисти от младежки отбор, блокирани в пещера

...
Търсенето на изчезналите футболисти от младежки отбор, блокирани в пещера
Коментари Харесай

Временно спират издирването на изчезналите в пещера футболисти

Търсенето на изчезналите футболисти от юношески тим , блокирани в пещера в Северен Тайланд, краткотрайно бе прекратено поради нарасналото равнище на водата в пещерата, заяви тайландското държавно управление, представено от ДПА.
 деца пещера Тайланд БГНЕС
Равнището на водата е прекомерно високо и избавителният екип не може да се върне в пещерата , сподели на брифинг вътрешният министър Анупонг Паочинда. " Вече спря да вали, което е добър знак. Спасителният екип и задгранични водолази са в подготвеност да продължат незабавно, щом е допустимо, сподели министърът и добави, че се поставят старания за понижаване на равнището на водата.  

Проливните дъждове не престават да затрудняват избавителната интервенция, която навлезе в шестия си ден без диря от изчезналата група или точни знаци къде се намират децата.

В събота 12 момчета на възраст сред 11 и 16 години и 25-годишният им треньор решили да посетят пещерата Там Луанг-Хун Нам Нанг Нон след подготовка в провинция Чианг Рай, на 1000 км северно от Банкок, покрай границата с Мианма. Оттогава няма връзка с групата.-->

В пещерата са открити следи от стъпки и по докосвани повърхности , което демонстрира, че момчетата може да са още живи и единствено пътят им на открито е блокиран от високата вода, споделиха управляващите. Спасителите са разкрили техни раници.  

По-рано водолази се гмурнаха на 5 метра в обстойно пространство в пещерата , където се смяташе, че може да се е събрала групата, само че то се оказа празно. Спасителите считат, че младежите са навлезли още по-навътре в пещерата, с цел да се спасят от придошлата вода.

32-ма американци, пристигнали рано в четвъртък, и трима английски пещерни водолази, пристигнали няколко часа по-рано, са в подготвеност и когато има условия, ще възобновят търсенето.
 деца пещера Тайланд БГНЕС
Това е най-голямата и медийно отразена издирвателно-спасителна интервенция в Тайланд през последните години. Родителите на младежите са на лагер пред пещерата , вършат бдения и нетърпеливо се молят за завръщането на децата си.

Постепенно издирването се разшири. Дронове и хеликоптери ревизират дупки , свързани с пещерата. Правителството обмисля проект да пробие проход към пещерата, с цел да доближи групата по-бързо, само че към този момент не е обявено по кое време ще стане това.

Лекарят Танасарн Фруетисатафон, който е съветник на държавното управление, сподели, че съгласно него младежите са още живи, тъй като човек може да издържи без храна повече от седмица .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР