Търсенето на банкноти по света в момента се намира на

...
Търсенето на банкноти по света в момента се намира на
Коментари Харесай

Търсенето на банкноти по света удари 20-годишно дъно

Търсенето на банкноти по света сега се намира на своето 20-годишно дъно. Данните, представени от Би Би Си, идват не от другаде, а от компанията, която създава една трета от копюрите в световен проект.

Това е неприятна вест както за последователите на кеша, по този начин и за тези, които печатат банкнотите.

В голяма част от страните има устойчива наклонност на понижаване на заплащанията в брой. Тя се форсира в допълнение с навлизането на NFC заплащанията посредством смарт телефони и „ умни “ часовници. Те допълват устойчиво растящия % на употребяващите банкови карти, като оферират още по-голямо улеснение, написа money.bg.

По време на пандемията се насърчаваха безконтактните заплащания, като добитите привички мъчно се не помнят.

Освен това, централните банки сега лимитират поръчките си за нови излъчвания и пазят заделените за тях средства поради икономическата неустановеност.

Всичко това се усеща най-добре от De La Rue - 200-годишният английски водач в дизайна и направата на банкноти за клиенти по целия свят. Според изпълнителния шеф Клайв Вачър централните банки са правили огромни поръчки по време на Коронавирус пандемията и в този момент

не вършат нови поръчки, а се възползват от насъбраните наличия. По думите му нормално по този начин става при рецесии, само че този път обстановката е по-тежка.

Така упованията за годишната облага са в границите на малко над 20 млн. паунда - прекомерно невисок резултат за упованията на пазара. Затова и акциите на De La Rue се сринаха с 30%.

„ Очаквахме отрицателна наклонност и тя стана факт, само че също така евентуално ще е по-дълбока и ще продължи с 9 до 12 месеца повече, в сравнение с чакаме при естествен цикъл “, призна Вачър.

Производителят на банкноти се оказа в риск... да остане без пари.

Изпълнителният шеф означи, че към този момент се е наложило да стартират полемики с банките кредитори на компанията за предоговаряне на отговорностите поради влошената икономическа обстановка и повишението на главния лихвен % на Bank of England - по подигравка на ориста, един от основните клиенти на De La Rue.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР