Търпението на жителите на средецките села се изчерпа и те

...
Търпението на жителите на средецките села се изчерпа и те
Коментари Харесай

Жителите на няколко села затварят пътя Бургас-Средец заради липсата на вода

Търпението на жителите на средецките села се изчерпа и те са подготвени да подхващат крайни дейности, с цел да бъдат взети ограничения и да бъде решен казусът с безводието на територията на общината . Те провеждат кротичък митинг, който ще се организира на 28 юли и планува затваряне на основния път Бургас-Средец .

Очаква се пътят да бъде затворен за половин час сред 17:00 и 17:30 часа, а в него да се включат към 150 души от селата Дюлево, Драчево, Дебелт, Светлина и от град Средец

„ Проблемът е от към месец и половина. Има някакъв режим на водата, само че той не се съблюдава. Спират и пускат водата, когато си желаят, като е имало случаи да останем без вода по 3-4 дни. Нашето село не е вързано към язовир „ Ясна поляна “, а не личен сондаж. Казаха ни, че сега в сондата няма вода и нямало какво да се направи. В същото време селото е единствено на 5 км от Средец и без проблем може да се пусне един тръбопровод, който да ни доставя вода “ , съобщи пред Искра.бг уредникът на митинга Радомир Драганов , който живее в село Дюлево.  

Той добави, че в единствено в неговото село живеят към 500 души , които всекидневно са жертва на безводието в най-горещите месеци на годината. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР