Тържествено честване в централната сграда на Европейската комисия в Брюксел,

...
Тържествено честване в централната сграда на Европейската комисия в Брюксел,
Коментари Харесай

Десетки българи честваха в ЕК предстоящия 3 март по покана на българския еврокомисар Мария Габриел

Тържествено честване в централната постройка на Европейската комисия в Брюксел, проведено от българския еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел, събра българската общественост, възпитаници, учители, задгранични посетители за отбелязване на идния Национален празник на България, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Официални посетители бяха вицепрезидента Илияна Йотова, вицепремиера Марияна Николова, посланици. „ При всички тествания на времето, страната ни всякога се е възраждала за нов живот. Така, както и преди 141 години. Всяка годишнина е мотив за равносметка. В предишното търсим своите корени, в сегашното отстояваме своята еднаквост и гледаме напред в бъдещето с вярата да отговорим на провокациите пред нашия народ и общността на европейските нации, чиято орис сме избрали да споделяме. Творбите на 12-те спечелили в състезанието за компютърна рисунка „ България в Европа – минало, настояще и бъдеще “, който проведох за българските възпитаници, също изпращат обръщение, че България има младежи с гений и цифрови умения, ценящи своята история, просвета и еднаквост “, съобщи при откриването на събитието комисар Мария Габриел.

Деца от Българското учебно заведение „ Пейо Яворов “ към Посолството на България в Брюксел и учениците от българската секция в Европейско учебно заведение IV изнесоха богата стратегия с рецитал на български стихове, фолклорни песни и танци, с което съкратиха още повече дистанцията сред родното място и Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР