Тържественият празник на Езикова гимназия „Пловдив“, по-известна сред пловдивчани просто

...
Тържественият празник на Езикова гимназия „Пловдив“, по-известна сред пловдивчани просто
Коментари Харесай

1400 души събра в Панаира празникът на Английската СНИМКИ

Тържественият празник на Езикова гимназия „ Пловдив “, по-известна измежду пловдивчани просто като Английската, стартира с приветствено слово към възпитаници и родители от шефа на гимназията Николай Радев. Празничната стратегия откри Ива Ичевска от 10 В клас. От 2016 година до момента Ива е член на Клуба на съумелите деца на България към Фондация „ Димитър Бербатов “ в 2 посоки - математика и музика. Също по този начин е стипендиант за 2020 година на Фондация “Шанс за децата и природата на България” в направление музика. Тя сподели гения си и получи овациите на съучениците си, като извърши песента „ Turning tables “.

Програмата продължи със зашеметяващия танц на Румяна Хаджиева от 8 В клас и Борислав Атанасов от 8 К клас- вицешампиони на България в общоприетите танци през последните две години.

Най-развълнуваните участници бяха осмокласниците, които за пръв път имаха опцията да показват гениите си пред съучениците си, учителите и родителите си. Осмокласничката Виктория Нейкова от 8 А клас показа: „ В този ден ние желаеме да изразим своята наслада, горделивост и задоволство, че сме осъществили фантазията си и сме завоювали една от първите и най-важни победи в живота си, като сме станали възпитаници в Езикова гимназия „ Пловдив “, тъй като това е учебно заведение за спечелили. “ Виктория поздрави присъстващите със стихотворение на немски език. Щафетата пое деветокласничката Ивайла Терзиева с песента „ Warrior “.

Рая Чакърова от 12 К клас, победителка в състезанието за есе на тематика „ Историята на Езикова гимназия „ Пловдив “, проведен от фондация „ Стоил Куцев”, прочете фрагмент от творбата си.

Една от най-ярките звезди на музикалния хоризонт на Английската гимназия - Красимира Александрова от 11 И клас, лауреат в разнообразни музикални състезания, извърши песента „ Остани “.

Под бурните аплодисменти на публиката Божидара Пепелова от 8 Д клас показа комбиниране по художествена гимнастика. Божидара е победител в държавни надпревари по художествена гимнастика.

Литературният гений Анахид Саркисян от 11 И клас показа свое стихотворение, отдадено на обичания й Пловдив, чието име носи и Английската гимназия.

Програмата продължи с ученичките Виктория Николова от 10 И клас, Весела Бонева от 10 Б, Маргарита Димитрова от 10 Ж клас и Ивелина Царева от Мюзикхолен спектакъл „ Пловдив “, чиито танци са показани на сцената на спектакъл Прадо в Испания по време на надпреварата за Световната танцова купа.

Десислава Панчова от 11 И клас и Невена Стефанова от 11 А клас, които са извоювали призови места в държавни шампионати по художествена гимнастика, демонстрираха свое комбиниране с лента и бухалки.

Програмата продължи с арменски танц в осъществяването на възпитаници от ЕГ „ Пловдив “ и техни другари.

За край Ивайла Терзиева от 9 Е клас поздрави екзалтираната аудитория със звучна българска национална ария.

Празникът приключи с бурни овации и усмивки на лицата на публиката и участниците в концерта. 43 деца получиха грамоти за класиране на националните кръгове на олимпиадите.



Автор: Десислава Дамянова, стажант-репортер

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР