Скандален сигнал как един обвит в анонимност чиновник е в

...
Скандален сигнал как един обвит в анонимност чиновник е в
Коментари Харесай

Скандал! Това ли е човекът, който фалшифицира изборите? Шефът на Информационно обслужване Ивайло Филипов давал и отнемал проценти на избрани от него партии

Скандален сигнал по какъв начин един обгърнат в анонимност служител е в положение да взема решение коя партия да влезе в Народното събрание и коя да остане под чертата, дойде в редакцията ни. Лицето, в чиито не изключително чисти ръце е поверен изборният развой, е шефът на “Информационно обслужване ” Ивайло Филипов, който е “вечният шеф ”, почнал кариерата си по време на ГЕРБ, само че процъфтял при менторите си от “Продължаваме смяната ”.

 

Ако имаме вяра на източниците си, Филипов съумял да пробие системата, разпределяйки мандати и казвайки кой народен представител от кой район да влезе. Врътката се осъществявала най-много през невалидните бюлетини, както и през гласовете “не поддържам никого ”, настояват наблюдаващите на събитията. Той бил измислил скица по какъв начин да прелее тези привидно никому ненужни бюлетини на “правилната ” партия, която след 2021 година непроменяемо се оказвала “Промяната ”.

Куриозен случай от октомврийския избор през 2022 година, разказан ни от свидетел сочи, че Филипов влезнал по обяд в една от секциите и споделил на представителите на Има Такъв Народ “малко Ви трябваше да влезете, но този път няма да стане ”. Първоначално приказките му не били взети на съществено от членовете на СИК, т.к до края на изборния ден оставали съвсем шест часа, само че след края на вечерта хората на Слави останали като полети с ледена вода, т.к. заканата на Филипов излязла пророческа. Още тогава лъснал фактът, че ръководеното от него “Информационно обслужване ” е намерило метод да заобикаля разпоредбите за почтени избори и да натаманява резултата в сгода на всеки, подсигурил “чувал с кеш ” на несменяемия началник.

 

Следващите опарени от самоуправството на Филипов била партия “Възраждане ”, за която още веднъж през есента на 2022 година станало ясно, че са й били нелегално отнети близо 3 % от вота на симпатизантите им. Цифром и словом това се равнява на над 50 хиляди гласа, и то при ниска интензивност, напомнят осведомени.

 

Ивайло Филипов оглавява " Информационно обслужване " от 2015 година насам. В края на 2019 година компанията, която е 99.9% държавна благосъстоятелност, бе вписана в Закона за електронното ръководство (ЗЕУ) като народен систематичен интегратор и само обслужващо сдружение за някои институции, измежду които Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването, Национална агенция за приходите и други ИО създава и редица основни системи като Националната здравно-информационна система (НЗИС) и Електронната осведомителна система на съдилищата (ЕИСС).

 

Какъв кеш минава през публичните поръчки, пуснати с подписа на Филипов, какъв брой % упорствал са му връщат определените компании и рискува ли България да се озове в епицентъра на интернационален скандал поради самоуправството му, очаквайте шокиращи обстоятелства в идната част на следствието ни.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: ПП Ивайло Филипов ГЕРБ избори фалшифициране на избори
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР