Търговците очакват завръщането на клиенти по ул. Граф Игнатиев ©

...
Търговците очакват завръщането на клиенти по ул. Граф Игнатиев ©
Коментари Харесай

Търговците по "Графа" ще получат безплатна реклама

Търговците чакат завръщането на клиенти по ул. " Граф Игнатиев "

© Надежда Чипева Още по тематиката
До края на месеца трамвайните релси по " Граф Игнатиев " щели да са подготвени
от Дневник,21 ное 2018
Прокуратурата повдигна обвиняване против съучастник от " Джи Пи груп " (обновена)

Двама неназовани души от компанията са привлечени за данъчни и финансови закононарушения, а единият - и за пране на пари
14 ное 2018
Търговци ще заведат иск против Столична общината за ремонта на " Граф Игнатиев "
от Дневник,9 ное 2018
Ветераните от войната по " Графа "

Лошата организация на ремонтите в центъра на София убива бизнеса в региона
8 ное 2018
Прокуратурата е почнала инспекция за ремонта на ул. " Граф Игнатиев ", заяви арх. Здравков
от Дневник,25 окт 2018
Центърът на София – в какво се трансформират фантазиите

Конкурсът за нов образ на центъра от 2015 година беше съпроводен със кавги и преработван във времето
12 окт 2018 Столична община най-сетне стартира разговор с търговците в затворената част на центъра. След като стана ясно, че те са оставени месеци наред без уточнения и помощ от страна на общината, администрацията стартира серия от срещи с бизнеса.

На първата от тях тази седмица е препоръчана безвъзмездна реклама на търговците от затворената за ремонт ул. " Граф Игнатиев ", с цел да компенсират най-малко малко загубите им.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. По продължението на " Графа " ще се слагат двустранни осведомителни пана, които ще демонстрират къде какви заведения и магазини има. Освен това всеки, който има предпочитание ще може да се популяризира - отвътре на трамваите. Реклама от външната страна на трамваите била доста скъпа, а композициите щели да станат доста шарени, са обяснили от общината на бизнесмените.

Търговците могат сами да предложат изображения във формат АЗ по заложени от общината параметри.

Гаранции и граници

Столична община е показала и опцията да се употребява Общинският гаранционен фонд за подкрепяне на дребни и междинни предприятия. Всеки, който има потребност, ще получи поддръжка за гаранция по банкови заеми, е било казано на срещата. Това обаче не е използвано постоянно и към всички дребни търговци. Например, Марта Попова е притежател на магазин за ръчно направени дарове на " Графа ". Тя с отчаяние е схванала, че този фонд не може да й помогне по никакъв метод, тъй като е стартирала бизнеса си с потребителски заем.

" Веднага се заинтересувах, тъй като имам проблем с рефинансирането му ", изясни Попова, " Отворих магазина през ноември 2017 година, а улицата затвори за ремонт през май 2018. Първата година съм на загуба, естествено и тази ще имам негативен финансов резултат. За да ми отпусне банката заем, финансовият ми резултат би трябвало да е позитивен. Едва тогава, в случай че не мога да обезпеча на 100% гаранциите по заема, фондът ще го направи вместо мен. Но преди всичко банката изобщо няма да допусне кандидатурата ми ", изяснява Попова. Стефан Кушкиев от Общинския гаранционен фонд в диалог с Попова й е обяснил, че те не могат да въздействат на банките - никой не може да ги задължи да провиснал заем, в случай че не желаят.

Също по този начин, гаранционният фонд работи единствено с юридически лица, по тази причина нейният заем би трябвало да бъде трансфорат във фирмен. Други търговци евентуално биха прибегнали до услугите на фонда.

За Попова в този момент най-важното за нея е да оцелее в месеците преди Коледа, когато е мощният сезон за търговците. Тя ще се възползва от предлагането за реклама.

По-добре късно

" Аз също считам да се възползвам ", разяснява Николай Йорданов, притежател на верига заведения " Мамма миа ", един от най-активните в опитите да отбрани ползите на хората, които вършат бизнес в региона. В началото на месеца той даде разнообразни разновидности за отплата на търговците: гратис тротоарно право за избран интервал, паркоместа, рекламна повърхност, да се освободят от такса боклук. От тях общината е възприела единствено предлагането за безвъзмездна реклама.

" По отношение на връзката със засегнатите има съществено усъвършенстване ", сподели обаче Йорданов. Насрочени са поредност от срещи с пострадалите, сложени са осведомителни табели, оставен е номер за контакт: нещо, което трябваше да се случи преди доста месеци.

До края на ноември работата по трамвайното трасе ще бъде завършена и ще е допустимо стартирането на тестови мотриси по него, са декларирали представители на изпълнителя на ремонта " Джи Пи груп " на съвещание на комисията по градоустройство в общината. Обектът също така би трябвало да бъде признат от Дирекция " Национален строителен надзор ". " Точна дата не можем да дадем, стараем се това да бъде направено допустимо най-бързо ", посочи зам.-кметът по превоз Евгени Крусев в комисия по превоз, представен от " Дневник ".

Напълно завършила е работата по линиите в сектора от площад " Гарибалди " до площад " Славейков ", дейностите по настилките там не престават. От " Джи Пи " са прецизирали, че стартират поетапно да отстраняват загражденията по улицата, само че това не значи, че ремонтът е завършил.

Целта е " Граф Игнатиев " да бъде освободен за придвижването на пешеходци за месец декември, когато се чака магазините по улицата да имат повече работа. Първоначалният период за стартирането на трамваите по " Графа " беше средата на октомври, по-късно стана краят на ноември, а в този момент очакванията са да се случи преди края на декември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР