Търговците на дребно в Европа бързо увеличават броя на касите

...
Търговците на дребно в Европа бързо увеличават броя на касите
Коментари Харесай

Търговците на дребно бързо увеличават броя на касите за самотаксуване

Търговците на дребно в Европа бързо усилват броя на касите за самотаксуване в магазините си, като 36 на 100 от от тях споделят, че възнамеряват да влагат в хардуер и програмен продукт за самотаксуване, осведомят от японската компания " Брадър " (Brother), предадв Българска телеграфна агенция.

Прогнозата на компанията е, че европейският пазар за самотаксуване в магазините ще означи 13 % годишен ритъм на растеж  до 2026 година.

Повишаването на осведомеността и позитивното отношение от страна на потребителите към самотаксуването са основни за приемане на този метод на извършване на покупки. Към тях се прибавя възходящото желание на хората за заплащане с карти или други безкасови, безконтактни преводи.

Самотаксуването би трябвало да работи безпрепятствено, с цел да спести време на клиентите. Това значи, че всички артикули би трябвало да са лесни за сканиране, с четивни баркодове и интуитивни сензорни екрани на касите за самотаксуване, само че е належащо да има и личен състав, който да оказва помощ при проблем, означават от " Брадър ".

Клиентите, които пазарят насипни артикули като плодове или зеленчуци, би трябвало да могат елементарно да им сложат етикети с ясно забележими баркодове, с цел да подсигуряват сполучливото сканиране на определените артикули при касите за самотаксуване. По същия метод продуктите, опаковани от личния състав в магазина, като самун, сирене или деликатеси, постоянно имат неравна повърхнина, което може да затрудни четенето на баркодове, отпечатани в магазина. Ако те не са отпечатани чисто, се усилва вероятността от известия за неточности при касите за самотаксуване и нуждата от интервенция на личния състав.

Друг фактор са разпоредбите на Европейския съюз за етикетиране на храни. Това значи, че някои артикули от чужбина се нуждаят от нови етикети, с цел да дават отговор на локалните разпореждания.

Стъпка в улеснение на извършването на покупки е появяването на системи в магазините, с които клиентите да вземат артикули от рафтовете и да ги сканират благодарение на ръчен скенер, до момента в който пазарят. Концепцията " пазарувайте и просто излезте " на " Amazon Go " е хората да сканират стоките със смарт телефон. Плащанията, направени непосредствено през акаунта на клиента в смарт телефон, отстраняват чакането на опашка и заплащане на касата, показват специалистите от " Брадър ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР