Съединените щати предлагат помощ на Израел, включително тайна разузнавателна информация,

...
Съединените щати предлагат помощ на Израел, включително тайна разузнавателна информация,
Коментари Харесай

САЩ предлагат на Израел разузнавателна информация

Съединените щати оферират помощ на Израел, в това число загадка разследваща информация, която ще помогне на израелските военни да дефинират местонахождението на водачите на ХАМАС и да намерят скритите тунели на групировката, в случай че израелската войска се откаже от наземната интервенция в град Рафа, написа The Washington Post.

Според източници на изданието американската страна също е предложила да помогне за обезпечаването на хиляди убежища, с цел да може Израел да построи палаткови лагери и да помогне за организирането на системи за доставка на храна, вода и медикаменти, " тъй че евакуираните от Рафа палестинци да имат уместно място да пребивавам ".

Президентът Джо Байдън и неговите старши помощници са създали сходни оферти през последните няколко седмици, надявайки се, че ще убедят Израел да стартира по-ограничена и целенасочена интервенция.

Сътрудниците на Байдън са подчертали пред израелските си сътрудници, че " палестинците не могат просто да бъдат преместени в пустинни или обстрелвани елементи от Газа – Израел би трябвало да обезпечи главната инфраструктура, с цел да подсигурява, че тези, които се изтеглят, имат подобаващи условия за живот, а не просто да бъдат изправени пред спомагателен апетит или заболявания ".

" Имаме съществени опасения по отношение на метода, по който Израел организира тази акция и тя може да кулминира в Рафа ", е декларирал почитан чиновник на администрацията.

Американските чиновници в този момент работят в тясно съдействие с Египет, с цел да открият и блокират тунели, които пресичат границата сред Египет и Газа в региона на Рафа и които ХАМАС употребява за военни доставки, съгласно хора, осведомени с договарянията.

Американски чиновници е декларирал, че Израел към момента не е почнал пълномащабно сухопътно навлизане в Рафа, макар поредицата от набези през последните дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР