Търговската активност на токените, създадени с помощта на протокола Bitcoin

...
Търговската активност на токените, създадени с помощта на протокола Bitcoin
Коментари Харесай

Търговията с NFT на Биткойн се срина с над 97%

Търговската интензивност на токените, основани благодарение на протокола Bitcoin Ordinals, означи фрапантен спад от над 97% от началото на май 2023 година насам.

Ordinals дават неповторима опция за издаване на заменими (BRC-20) и незаменими (NFT) токени в блокчейна на Биткойн . Тези типове активи получиха забележителна известност през второто тримесечие на тази година. Забележително е, че размерът на търговията доближи своя връх през май при равнище от $452 милиона. След този пик обаче се следи бърз спад, както бе обявено от DappRadar.

През юни размерът на търговията с Ordinals означи забележителен спад от 76.5%, като се стабилизира на $106 милиона, както се показва в отчета. През месеците юли и август се наблюдаваше цялостно превръщане на комерсиалното неспокойствие, следено през май. Обемът на търговията през юли понижа с 66.9%, достигайки общо $35 милиона.

Според най-новите данни, налични от средата на август, размерът на търговията е понижен до едвам $3 милиона, демонстрирайки удивителен спад от над 97% по отношение на най-високия за всички времена размер през май.

Съществен индикатор за силата на пазара е неговият размер на търговия. Това доста понижение на размера на търговията може да подсказва за намаляващ интерес към Ordinals в границите на пазара.

Както се акцентира в отчета на DappRadar, по време на пика на ентусиазмът през май, на пазара на Ordinals са взели участие 79,261 неповторими дейни портфейла (UAW).

През август обаче този брой доста понижава и доближава едвам 6,708. DappRadar разказва своите данни за UAW като метрика, отчитаща броя на обособените адреси на портфейли, които се ангажират с Ordinals.

Протоколът Ordinals закупи популярност по-рано тази година, позволявайки основаването на токени и NFT в мрежата на Биткойн, което докара до внезапно увеличение на транзакциите и обвързваните с тях такси в мрежата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР