Първият ден на ново работно място безспорно е стресово изживяване

...
Първият ден на ново работно място безспорно е стресово изживяване
Коментари Харесай

Който не става по-добър, престава да бъде добър

Първият ден на ново работно място несъмнено е стресово преживяване за множеството хора, които са стимулирани да покажат капацитета си. Добрите работодатели поставят доста старания, с цел да накарат всеки нов член на екипа да усети духа, поддръжката и полезностите на компанията, с цел да се приспособява по-лесно към новата среда.

Днес беседваме с Ибо Атипов, началник направление " Стоки/Позициониране на артикули " в най-голямата комерсиална верига у нас - Kaufland България. Той оглавява два отдела в компанията, които наблюдават най-модерните трендове в света на ритейла и възнамеряват излагането на стоките в хипермаркетите, с цел да отговорят най-добре на потребителските упования.

Той е част от екипа на компанията повече от 5 години, а ние го провокирахме с въпроса дали помни кое е първото нещо, което е научил в Kaufland. " Който не става по-добър, престава да бъде добър. Това беше слоганът, който прочетох във фоайето на Kaufland. Фразата мощно се запечата в съзнанието ми и имам вяра в нея и до през днешния ден, тъй като тя е отражение на лидерското държание на компанията ни. "



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Ибо има вяра, че към всеки сегашен или предстоящ сътрудник би трябвало да ползва самостоятелен метод. " Аз съм търговец по природа и за всеки евентуален гений употребявам разнообразни принадлежности, с които да му продам концепцията да бъде част от моя екип. Този метод ползвам и когато стимулирам екипа си. Мога да кажа, че точно пристрастеността, която влагам аз в работата си, я предавам и на тях и дружно реализираме на 100% поставените ни задания ", споделя господин Атипов.

Логично, идната стъпка след добре свършената работа е отпразнуването на триумфа. " Всеки един триумф се чества с целия екип, като се съобразяваме с уговорките и натовареността на сътрудниците. Целта е всички дружно да се докоснем до успеха, която дружно сме извоювали ".

Безгрешни хора няма, това важи и за мениджърите. Затова в един екип е значимо водачът да се вслушва в препоръките на сътрудниците А най-ценният съвет, който той е получил от хората си, е да бъде себе си и да отстоява това, което за него е вярно.

Според Ибо актуалният водач би трябвало да има цялост от качества и надлежно да ги употребява в точния момент. Най-ценните измежду тях са целеустременост, убеденост, комуникативност, честност, отговорност и да съумява да стимулира екипа си. Признава, че като управител всекидневно се сблъсква с разнообразни провокации. " Бизнесът, в който работим, е извънредно динамичен и се трансформира ежечасно. Всеки ден е едно ново предизвикателство и тестване на уменията и знанията ни, само че това държи любознанието ни будно и ни кара да ставаме все по-добри ", споделя за край господин Атипов.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР