*** Тараклия. От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА в Тараклия

...
***
Тараклия.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА в Тараклия
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 19 април 2022 г.

***

Тараклия.

От 10.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Тараклия (Република Молдова) ще се организира конференцията „ Български гласове за Европа “. Конференцията ще бъде открита от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, българските евродепутати Андрей Новаков и Петър Витанов и генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

***

София.

От 9.30 часа в Гранд Хотел Милениум София ще се организира форумът Accelerate Green. Събитието се организира с присъединяване на Асен Василев, вицепремиер и министър на финансите и Борислав Сандов, вицепремиер и министър на околната среда и водите. Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската капиталова банка, представители на международната анализаторска компания Refinitiv и водещи европейски финансисти ще срещнат участниците с найважните тематики на деня в областта на устойчивите финанси.

***

София.

От 10.00 часа в зала 1 на Народното събрание (пл. „ Княз Александър Първи “ № 1) ръководителят на Народното събрание Никола Минчев ще открие националната кръгла маса „ Тенденции, проблеми и новости при медицинските произведения и помощните средства “

***

София.

От 12.00 часа в СТЕМ центъра на 90 СУ ще се организира първата Ученическа научна предприемаческа борса. Приложена към актуалното известие ще намерите покана за събитието.

***

София.

От 13.00 часа в Столична община, ул. " Московска " № 33, ет.1, публична зала, ще се организира конференция във връзка стартирането на план № BG05M9OP001-2.019–0027-С01 „ Предоставяне на седем нови обществени услуги в общността за деца и фамилии на територията на Столична община”. Официалаен посетител ще бъде Албена Атанасова зам. кмет по направление “Социални действия и интеграция на хора с увреждания”

***

София.

Учениците от Първа Английска езикова гимназия ще почистят, по тяхна самодейност, целия Парк “Заимов”. Освен това, с позволение на “Зелени системи” те ще засадят и няколко липи в парка. Така, всички дружно, ще се присъединим към самодейността за запазване на пчелите. Повече информация, очаквайте в деня на събитието. В него ще се включи и зам.-кметът Арсени Вълчинов.

***

София.

Кметът на „ Слатина “, Георги Илиев, и Любен Вуков от " Сдружение за Слатина " ще занесат помощи за „ Клуба на инвалидите в Слатина “ на ул. " Слатинска " пред бл. 46. Част от тези помощи са предоставени от чиновниците на районната администрация като персонален принос към акцията ни.

***

Благоевград.

От 14:30 часа в Окръжният съд в Благоевград ще се организира правосъдно съвещание по отношение на искане на Окръжна прокуратура Благоевград за осъществяване на Европейска заповед за арест във връзка с румънска гражданка, издадена от съда в гр. Букурещ.

***

Бургас.

От 10.00 часа в Културния дом на нефтохимика, пл. „ Тройката “ №1 Агенцията по заетостта посредством бюрото по труда в Бургас провежда профилирана трудова борса в региона на хотелиерството и ресторантьорството. На срещата ще бъдат поканени търсещи работа лица, които ще могат да се срещнат с предложенията за работа на компании от туристическия отрасъл. В нея могат да вземат участие и украински жители, които желаят да стартират работа в България.

***

Бургас/Карнобат

В 8.00 часа в ЗКПУ “Зора” в село Мъдрино министърът на земеделието доктор Иван Иванов ще се срещне със земеделци. От 9.30 часа аграрният министър ще посети Института по ечемика в гр. Карнобат. В 14.00 часа министър Иванов ще се срещне с представители на аграрни организации от района, в постройката на регионалната администрация в гр. Бургас, където в 15.30 ще даде и брифинг за медиите

***

Варна.

От 10.00 часа в офиса на Политическа партия ГЕРБ - Варна на ул. " Сан Стефано " 22 ще се организира конференция на народните представители от ПГ на ГЕРБ/СДС

***

Варна.

Поради ремонтни действия в к.к. „ Златни пясъци “ и региона на сп. „ Ривиера “, считано от през днешния ден всички рейсове по линия № 9 и преминаващите по линия № 109, ще обслужват до/от спирка „ Аквапарк “, оповестяват от „ Градски превоз “.

***

Видин.

От 8:00 часа великопостни часове, Вечерня с Преждеосвещена света Литургия - Катедрален храм „ Св. вмчк Димитър Солунски “, храм „ Св. Николай Мирликийски “, гр. Видин 16:00 ч. – Великденска работилница „ Шарени перашки “, до открита сцена в Крайдунавския парк 17:00 ч. – Последование на Жениха, Катедрален храм „ Св. вмчк Димитър Солунски “, храм „ Св. Николай Мирликийски “, гр. Видин 18:00 ч. - Празничен концерт на Ансамбъл за национални песни и танци „ Дунав “, открита сцена в Крайдунавския парк

***

Видин.

От 11:00 ч. кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова ще се включат в откриването на събитието " Видин и българската войска с взор към бъдещето ", в границите на което в нашия град ще бъде проведен показ на военна техника, въоръжение и съоръжение на Българската войска. Откриването ще се състои пред Спортна зала " Фестивална " (при неприятни метеорологични условия ще се организира вътре в залата).

***

Ловеч.

От 19.00 часа в Драматичен спектакъл Ловеч ще се организира театралната режисура на учениците от Eзиковата гимназия „ Българи от остаряло време “.

***

Русе.

От 18:00 часа в Историческия музей уредникът в отдел “Археология “ доктор Върбин Върбанов ще показа резултатите от археологическото изследване на късноримски кастел Сексагинта Приста по време на сезон 2021 година

***

Шумен.

От 11.00 часа на входа на СУ „ Йоан Екзарх Български “ в град Шумен, където шефът на ОДМВР Шумен старши комисар Георги Гендов, началникът на бранш „ Пътна полиция “ гл. контрольор Веселин Георгиев ще дадат старт на самодейност по пътна сигурност ориентирана към бъдещите млади водачи.

***

Хасково.

От 11.00 часа в пресцентъра на Българска телеграфна агенция в Хасково ще бъде разгласен стартът на 50-ти Литературни дни „ ЮЖНА ПРОЛЕТ” и Национален конкурс за дебютна литература „ Южна пролет “ Хасково 2022.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР