Там се премахна необходимостта посетителите да се подлагат на тестове

...
Там се премахна необходимостта посетителите да се подлагат на тестове
Коментари Харесай

Правителството на Великобритания обяви промени в COVID правилата за пътуване

Там се отстрани нуждата посетителите да се подлагат на проби преди тръгване и да се слагат под карантина при идване, до момента в който не получат негативен тест.

Новите разпореждания идват, откакто формалните данни демонстрираха, че един на всеки 15 души в Англия е бил инфектиран с ковид през последната седмица на 2021 година

Обединеното кралство, което към този момент е измежду най-засегнатите от пандемията страни в Европа с близо 150 000 смъртни случая от вируса, е отбелязало нов скок на случаите заради появяването на разновидността Омикрон в края на ноември. След като през последните дни дневният брой на случаите надвиши 200 000, министър-председателят Борис Джонсън съобщи, че рестриктивните мерки за пътешестване, въведени предишния месец за ограничение на разпространяването на варианта, към този момент са неефективни.

" Сега Омикрон е толкоз публикуван, че тези ограничения имат лимитирано влияние върху растежа на случаите, като в същото време не престават да основават обилни разноски за нашата туристическа промишленост ", сподели той пред депутатите. " Затова мога да разглася, че в Англия от 4:00 ч. сутринта в петък ще премахнем теста преди тръгване, който обезкуражава мнозина да пътуват “.

Джонсън означи, че единствено от тези, които имат позитивен тест, ще се изисква по-късно да създадат спомагателен PCR тест, предава БГНЕС.

Той разгласи, че разпоредбите за тестване на общото население в Англия без признаци ще бъдат облекчени, с цел да се смекчат последствията от рекордните равнища на заразяване. От 11 януари към този момент няма да се изисква утвърдителен PCR тест за асимптоматични хора, които са дали позитивен резултат. Вместо това от тези, които са получили позитивен резултат, ще се изисква неотложно да се самоизолират, без да получават удостоверение с PCR. Подобна система ще бъде въведена в Шотландия и Уелс от четвъртък.

По-рано Службата за национална статистика (ONS) разгласява последното си изследване на инфекциите, съгласно което повече от един на всеки 20 души е имал COVID-19 през седмицата, приключваща на 31 декември, във Англия - най-високият % на заразяване, регистриран по време на пандемията. По данни на ONS, които се смятат за едни от най-надеждните, защото се вършат на инцидентен принцип от популацията, 3,7 милиона души са имали вируса, което е повече от 2,3 милиона през миналата седмица. Безпрецедентните равнища са най-високи в Лондон, където всеки десети човек е имал вируса.

" Нивата на заразяване с COVID19 не престават да се усилват във всички възрастови групи в Англия, като най-високите равнища към момента се следят при децата в учебна възраст и младежите ", обявиха от ONS.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, където през последните седмици децентрализираните държавни управления още веднъж вкараха някои ограничавания, процентите са малко по-ниски - сред един на 20 и един на 25 души.

Въпреки невижданите числа Джонсън избра да не вкарва по-строги ограничавания в Англия, потвърждавайки, че възходящите равнища на хоспитализации и съществени болести към момента не изискват повече ограничения. Вместо това той се насочи към по този начин наречените ограничения " проект Б " - наложително носене на маска в множеството заведения и съветването на хората да работят от къщи, в случай че това е допустимо, като в същото време усили програмата за укрепване на имунизациите. Досега съвсем 60% от лицата над 12 години са получили трета доза.

" Правителството не счита, че би трябвало още веднъж да затворим страната си ", сподели той пред депутатите. " Вместо това ние прилагаме уравновесен метод, като използваме отбраната на бустерите и ограниченията по План Б, с цел да понижим разпространяването на вируса ".

Но други райони на Обединеното кралство стегнаха разпоредбите, като децентрализираните държавни управления в Единбург, Кардиф и Белфаст вкараха следколедни ограничавания за другарство и огромни събития. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи през днешния ден, че ограниченията там, които включват затваряне на нощни клубове и ограничение на размера на събиранията, ще останат в действие най-малко доникъде на януари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР