Там където се строи, там няма войни. Това каза премиерът

...
Там където се строи, там няма войни. Това каза премиерът
Коментари Харесай

Борисов в Белград: Да покажем на Европа, че Балканите са си научили уроците

Там където се строи, там няма войни. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на работната срещата на премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич в Белград. 

Срещата е надалеч по-лесна от срещата с водачите на Западните Балкани. Сърбия постоянно е била в сърцето на Европа. Ние още веднъж си приказваме по какъв начин да устроим Балканите, тъй че хората да живеят по-добре. Аз срещнах сътрудниците със срещата в София с водачите на Западните Балкани ", добави министър председателят ни. 



Ние сме неразделна част от Европа. Трябва да покажем мъдрост, че сме си научили уроците. Аз съм оптимист, имам вяра в сътрудника Вучич, че ще създадат всичко допустимо да съкратят периодите за присъединяване към Европейски Съюз. Балканите доста епохи наред са генерирали единствено войни. Сега е ключов момент, доста от огромните играчи на света имат ползи на Балканите. Ние желаеме единни Балкани, модерна инфраструктура, цифрова инфраструктура. Лидерите на Западните балкани осъзнават, че са обратно с уговорките си, би трябвало да наваксат. Имаме опция за финансиране, рядък късмет е, че срещата с Китай 16+1 също е в София. Продължаваме, насочваме към нашите приятели в Европа обръщение, че имат едни мъдри, сигурни Балкани, които не генерират проблеми, а съблюдават всички правила. Това което предлагаме като вложения ще докара до по-големи приходи, сподели още Борисов. 



Само със съдействие, взаимност и почитание на интернационалните спогодби, изключително на Лозанското споразумение, което е крайъгълен камък за нашия Балкански район, бихме могли да постигнем просперитет, спокойно общуване, общ напредък и развиване. Това сподели гръцкият министър председател Алексис Ципрас  след работната среща с водачите на България, Сърбия и Румъния, съобщи Фокус.
„ В една такава рамка на съдействие, Българското Председателство, което смятаме, че ще е Балканско, ще даде възможност да промотираме общите ни идеи и полезности “, уточни той. „ Дава ни се възможност да можем да продължим Солунския дневен ред от 2014 година догодина в София, въз основата на виждането ни за общо бъдеще “, разяснява Ципрас. Според него България, Гърция, Румъния и Сърбия могат да изиграят извънредно значима роля за напредването и развиването на целия Балкански район, и на цяла Европа. Гръцкият министър председател изясни, че на срещата са разисквани тематиките за завършването на сегменти на тръбопровода ТАБ и интерконекторната връзка сред Гърция и България. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР