Тълпа от гневни граждани на Ливърпул обсадиха болницата "Елдър Хей"

...
Тълпа от гневни граждани на Ливърпул обсадиха болницата "Елдър Хей"
Коментари Харесай

Тълпа щурмува болницата, в която лежи Алфи Еванс, когато се случи чудо

Тълпа от гневни жители на Ливърпул обсадиха болничното заведение "Елдър Хей " с искане да не бъдат спирани живитоподдържащите системи на съвсем 2-годишния Алфи Еванс. Хората даже се пробваха да нахлуят в лечебното заведение, искайки среща с лекарите, които извършиха решението на съда, без да се съобразят с волята на родителите, предава НТВ.

Британският висш съд поддържа решението да се изключат системите на неизлечимо болното момченце Алфи Еванс. Решението последва позицията на Европейския съд по правата на индивида, който също отхвърли молбата на родителите лекарите да продължат битката за живота на детето им.

Роденият на 9 май 2016 година Алфи е в болница в Ливърпул от декември 2016 година В най-драматичния миг при привеждането на присъдата в осъществяване множеството, събрало се към болничното заведение, скандираше "Живей, Алфи! " Някои от протестиращите се пробваха да раздерат полицейския кордон. Бащата на детето Том Еванс отиде при хората и заяви, че въпреки и да наподобява необикновено, в действителност се е случило знамение. Синът му към момента бил жив и дишал независимо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР