Талибански представител обяви обща амнистия за всички държавни служители в

...
Талибански представител обяви обща амнистия за всички държавни служители в
Коментари Харесай

Талибаните обявиха обща амнистия и призоваха жените да участват в управлението

Талибански представител разгласи " обща прошка " за всички държавни чиновници в Афганистан и прикани дамите да се включат в тяхното ръководство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Енамула Самангани, член на културната комисия на Ислямското емирство, сподели това по държавната телевизия, която към този момент е под контрола на екстремистите. " Ислямското емирство не желае дамите да бъдат жертви. Те би трябвало да вземат участие в управническите структури, според ислямския закон - шериата ", съобщи той и добави: " Структурата на държавното управление към момента не е изцяло ясна, само че в случай че се основаваме на опита, би трябвало да има напълно ислямско управление и всички страни би трябвало да се причислят към него ".

Самангани обаче не разкри повече детайлности, намеквайки, че хората към този момент познават ислямския закон и талибаните чакат от тях да го следват. " Нашите хора са мюсюлмани и ние не сме тук, с цел да ги обръщаме към исляма ", сподели той.

Днес на интернационалното летище в Кабул е умерено след вчерашния безреден ден, в който стотици афганистанци, бягащи от талибаните, блокираха пистата и попречиха на американски боен аероплан да излети, а минимум седем души изгубиха живота си. Тълпите извършиха летището през вчерашния ден, до момента в който талибаните установяваха надзор над столицата с население 5 милиона души.

След мълниеносен прогрес в цялата страна на талибаните им лиши единствено малко повече от седмица да смъкват подкрепяното от Запада афганистанско държавно управление. Нямаше известия за ексцесии и конфликти, само че доста от жителите на града си останаха по домовете, изплашени, откакто талибаните превзеха пандизите, освободиха пандизчиите и разграбиха оръжейни хранилища.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР