Талантът е особен дар. Той няма ясно статистическо, финансово или

...
Талантът е особен дар. Той няма ясно статистическо, финансово или
Коментари Харесай

Българският футбол и неговите управници: Стигат ли вече толкова пропилени таланти?

Талантът е необикновен подарък. Той няма ясно статистическо, финансово или географско систематизиране и като подобен е демократизираща мощ. Затова да вземем за пример футболният гений е в обилие в гетата и прави непредвидени дарове.В този ред на мисли допустимо е България в действителност да няма шанс в " лотарията на футболния гений " (ако перифразираме коментаторите) последните 10-15 години и да не може да открие дузина момчета, които да могат да се състезават почтено с останалите европейски народи.

Талантът е необикновен подарък. Той няма ясно статистическо, финансово или географско систематизиране и като подобен е демократизираща мощ. Затова да вземем за пример футболният гений е в обилие в гетата и прави непредвидени дарове.

В този ред на мисли допустимо е България в действителност да няма шанс в "
лотарията на футболния гений " (ако перифразираме коментаторите) последните 10-15 години и да не може да открие дузина момчета, които да могат да се състезават почтено с останалите европейски народи.

Но е доста, доста едва евентуално.

Футболът е най-популярният спорт в България. Дори със спада на популацията тя към момента е по-голяма от Хърватия, да не приказваме за Черна гора, и има тимове и школи в съвсем всяко обитаемо място (за гета да не говорим). Логично е да се допусна, че гений тук има в също такова обилие. Следователно нещо се чупи в звеното сред естествения гений и основаването на положителни играчи: в псевдоиндустрията, наречена български футбол.
Реклама
Вече 18 години тази псевдоиндустрия се управлява от един човек и неговия кръг. Преди това 10 години се ръководеше от различен фен на богатия живот. За интервала, в който България смени 18 премиера, е сменила 5-ма ръководители на БФС, последният от които наподобява като деспот и е тъкмо толкоз комплицирано да бъде махнат. Достатъчно е да сте гледали който и да е от филмите за корупцията в УЕФА и ФИФА, с цел да ви е ясно за какво тези хора обичат постовете си.

И казусът не е в парите. От футбол се краде на всички места, а и на по-бедни места се появяват гении. Но явно дългогодишното неприятно ръководство е съумяло да прогние самите основи на системата. Сметката за това, естествено, се заплаща от тези млади гении, които са били пропиляни, отхвърлени или просто смачкани. И от към този момент няколко генерации отвратени от българския футбол. " Това не зависи от мен ", е обичаното опрощение на Боби Михайлов. Колкото по-скоро това се окаже истина, толкоз по-добре ще е.
Свързани публикации Строител на капитализма: Борислав Михайлов 10 юни 2022, 13:48 Втори тото късмет 3 юни 2022, 07:12

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР