Тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.”

...
Тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.”
Коментари Харесай

Тактическо учение с бойни стрелби ще се проведе на полигон „Корен“

Тактическо обучение с бойни стрелби „ Ответен удар – 2018 г.” ще се организира от 16 до 19 октомври на Учебен полигон „ Корен” с 42-ри механизиран батальон – Ямбол. Темата на учението е „ Усилен механизиран батальон като челен отряд в отбранителна интервенция “.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

В „ Ответен удар – 2018 “ ще вземат участие към 700 военнослужещи и 172 единици бойна и специфична техника от състава на Втора механизирана бригада, танков взвод от Центъра за подготовка на експерти - Сливен; огнеметно-димов взвод от 38-ми батальон за нуклеарна, химическа и биологична отбрана и екология (ЯХБЗ)-Мусачево, взвод за сигнално разузнаване и електронна война от 1-ви разследващ батальон - Свобода, курсанти от Националния боен университет „ Васил Левски”, както и военнослужещи и летателна техника от Военновъздушните сили.

Целта на учението е да се увеличи подготовката на военнослужещите и да се усъвършенства взаимоотношението на участващите формирования при осъществяване на задания, свързани със заемане, инженерно съоръжение и дегизировка на регион за защита, водене на отбранителни и задържащи бойни дейности за отразяване офанзивата на съперника.

Офицер, провеждащ учението, е командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден военачалник Костадин Кузмов, шеф - заместник-командирът на бригадата полковник Недялко Ников.

На 19 октомври ще се организира ден за високопоставени посетители, в който военнослужещите ще показват достигнатото равнище на подготовка за осъществяване на задания в отбранителна интервенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР