Таксиметровият бранш в столицата е внесъл писмо в Столичния общински

...
Таксиметровият бранш в столицата е внесъл писмо в Столичния общински
Коментари Харесай

Таксиджиите поискаха ново поскъпване на тарифите в столицата

Таксиметровият отрасъл в столицата е внесъл писмо в Столичния общински съвет с искане да се актуализират цените на таксиметровите услуги, предава. 

Таксиметровите транспорти в София един път към този момент нарастнаха съществено – с близо 40 на 100 от 1-ви януари тази година. Сега фирмите упорстват за ново покачване от 15% на минималната и на оптималната цена за километър пробег.

Съгласно Закона за автомобилните транспорти общинските препоръки дефинират долната и горната граница на цените за таксиметров транспорт на пасажери.

" Предстои да се разиска задоволително аргументирани ли са настояванията. Някои от представителите на сектора показват опасения, че прекомерно високите цени може да се отразят върху потреблението на такситата ", сподели пред БНР заместник-председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков. По думите му, към момента има доста водачи в таксиметровия отрасъл, които не дават отговор на изискванията за положително равнище на таксиметровата услуга.

 Регламентът за това обаче е в националното законодателство и за общините е невероятно да слагат спомагателни условия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР