Таксата от транзита на руския газ ще се събира от

...
Таксата от транзита на руския газ ще се събира от
Коментари Харесай

Пеевски: Лукойл ще плати 500 млн. лева данъци, които укриваше от българските граждани

Таксата от преноса на съветския газ ще се събира от митниците, а не от " Булгартрансгаз "

Благодарение на това, което направихме от ГЕРБ и Движение за права и свободи, като обявихме желанието да прекратим дерогацията за съветския нефт, " Лукойл ", както не желаеха да си заплащат налозите, са декларирали, че ще платят над 500 милиона налози, които укриваше от българските жители. Kато дадоха коригираща декларация, че ще приспаднат остарели загуби, а бяха дали обещание, че няма да дават такава декларация и ще си заплащат налозите.

Това сподели съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски след срещата в Народното събрание за възможното отпадане на дерогацията за вноса на съветски нефт.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че държавното управление не подхваща никакви стъпки във връзка с покачващата се непрестанно цена на горивата, до момента в който тази на петрола стои непроменена.

" Уверението ни е от премиера, че тези налози ще бъдат импортирани. Ако това не се случи. Ще си внесем плана и ще отнемем дерогацията на " Лукойл ", добави той. 

" Ще внесем промени, с цел да сложим под ръководство базите за предпазване на горива на организация " Държавен запас и военновременни резервира ". За да може всички да имат достъп до тях и да освободим България от монопола върху базите за предпазване на " Лукойл ", заяви още Пеевски.

За " Булгартрансгаз " се разбрахме, че ще променим закона, тъй че таксата да се събира от Агенция " Митници ". Ако " Булгартрансгаз " не си получи парите от " Газпром ", ще си ги търси Министерство на финансите, посредством митниците, от съветската страна, осведоми също депутатът от Движение за права и свободи.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/293488450176973
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР