Такива случаи, като този в Стара Загора, на насилие във

...
Такива случаи, като този в Стара Загора, на насилие във
Коментари Харесай

Татяна Буруджиева и Стойчо Стойчев: Законите не променят нищо, обществото трябва да се цивилизова

Такива случаи, като този в Стара Загора, на принуждение във вид, който мъчно може да бъде повлечен и реакцията на обществото – докара до тази реакция на политиците. Не мисля, че сме стигнали момента народните представители да с усещат притиснати от жителите. Това разяснява политологът Татяна Буруджиева в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. 

Трябва да се стигне до такива крайни случаи, с цел да се случат нещата. За мен казусът е, че на насилието се реагира в крайната му фаза. Не съм ставала очевидец да се направи забележка на децата, да вземем за пример, да не се качва на колата и да не троши асансьора. Ставали сме очевидци на родители, които бият учители. Не може обществото да не действа добре, а да желаеме политиците и политическите партиите да действат добре, посочи Буруджиева. 

Според политологът Стойчо Стойчев в случай че работата беше до законодателни промени, елементарно бихме я свършили. 

Въпросът е цивилизационен и би трябвало да се извърви от нас като общество. Може би би трябвало да се смени цяло потомство, с цел да се сътвори толерантност към принуждение, с цел да може то да бъде прегледано от законодателните органи. Спешната работа на Народното събрание  е отклонява вниманието на обществото от това, че ние като жители би трябвало да си свършим работата. Каквито и закони да приема Народното събрание, те не могат да основат обществени връзки, добави Стойчев. 

Партиите преди всичко мислят за избори. Всеки един проблем, за който би трябвало да се вземе обществена позиция се мисли дали ще донесе позитиви или негативи на партиите, с цел да печелят гласове, означи политолоът. 

Относно днешното изказване на премиера акад., Буруджиева разяснява: " Премиерът държи два облика – какъв брой е покрай хората, който не му се отдава добре съгласно мен. Или е ученият с хиляди цитирания, академик. Той няма потребност да е покрай хората, те го почитат като това което е. Няма потребност да се напъва в тази посока. Хората не могат да изберат и стартират да си задават въпроси – академик ли е или един от нас. Когато стане скандал стартират втори смисли. Липсва членоразделна информация от политиците за какво вършат някои неща ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР