Такива съобщения често гарантират по-учтив и смислен разговорСредното качество на

...
Такива съобщения често гарантират по-учтив и смислен разговорСредното качество на
Коментари Харесай

По-дългите статуси повишавали „качеството” в Twitter

Такива известия постоянно подсигуряват по-учтив и логичен диалог

Средното „ качество ” на диалозите в Twiter се е подобрило доста откакто ограничаването за броя на знаците се увеличи от 140 на 280 (снимка: CCO Public Domain)

Мнозина са на мнение, че смяната на лимита за дължината на известията в Twitter – от 140 на 280 знака – е направила обществената мрежа „ клоака ” . Ако преди уеб сайтът е бил изпълнен с безобидни известия за обичани телевизионни излъчвания или събития, то в този момент ч есто се превръщал в място за тормоз и кавги.

Оказва се обаче, че сходни внушения опонират на истината. Изследователски екип от Университета в Пенсилвания, управителен от професор Ифтак Лелкес, проучва туитове преди и откакто обществената мрежа промени ограничаването за знаците в един пост. Учените стигат до извода, че междинното „ качество ” на диалозите се е подобрило доста.
още по тематиката
Изследователите откриват, че когато хората имат повече „ пространство ” за пояснение, общото равнище на дискурса става по-позитивно и съзнателно, учтиво и гражданско, излиза наяве от обява в phys.org.

Но в това време ръководителят на изследователския екип Лелкес акцентира, че е прекомерно рано да се приказва за необятно потребление на резултатите от изследването на неговия екип и за други обществени мрежи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР