Такава необичайна идея беше представена от учени от университета в

...
Такава необичайна идея беше представена от учени от университета в
Коментари Харесай

Глобалното затопляне може да бъде спряно чрез закриване на Слънцето с огромни чадъри

Такава необикновена концепция беше показана от учени от университета в Люксембург. Те описаха препоръчаната технология в публикация за списание Acta Astronautica.

Дизайнът на слънчевите щори включва потреблението на ултра лек материал: тънки полимерни филми и нанотръби от силициев диоксид. Това ще улесни превозването им в космоса: по-масивни структури е невероятно да се доставят в орбита благодарение на в този момент съществуващите галактически технологии.

Предполага се, че транспарантните екрани ще отклоняват слънчевата светлина и радиацията встрани, сходно на призма. Авторите на създаването оферират да се слагат редица такива екрани в точката на Лагранж L1, с цел да се поддържа стабилната и позиция. Според изчисленията, с цел да се върне температурата на планетата до прединдустриалните равнища, е належащо да се разпилян единствено 2-4% от слънчевата светлина.

Както се оповестява в обявата, инженерите дават обещание да проектират сходни слънцезащитни артикули в границите на 10-15 години, като се чака системата да бъде разгърната до 2050 година
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР