Така към бойкота на ПП-ДБ срещу петъчното извънредно заседание на

...
Така към бойкота на ПП-ДБ срещу петъчното извънредно заседание на
Коментари Харесай

Заседанието на НС пред провал, ПП-ДБ, БСП и Възраждане заедно подхлъзват ГЕРБ и ДПС

Така към протеста на ПП-ДБ против петъчното изключително съвещание на Народното събрание се причислиха от Българска социалистическа партия и " Възраждане ", с цел да бъде осуетено настояването на ГЕРБ и Движение за права и свободи да отхвърлят ветото на президента два дни преди изборите и най-много - да одобряват механизъм за обезщетения на цените на горивата от свръхпечалбите на рафинерията " Лукойл Нефтохим Бургас ". Поправките са свързани с така наречените от Делян Добрев 73 ст. на литър гориво и прибирането в интерес на страната на 3 млн. на ден от " Лукойл ".

да има изключително съвещание преди деня за размисъл, с цел да не се употребява трибуната за предизборна пропаганда.

После и в пленарната зала . Те изведоха като мотив ветото на президента върху закона за енергетиката, като съображенията му съвпадали с техните. А като втори мотив прибавиха, че не желаят да извършват стремежи на Делян Пеевски. От партията на Костадинов приканиха Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия също да не вземат участие в съвещанието, откакто ПП-ДБ и през вчерашния ден, и през днешния ден потвърдиха, че не отстъпват от решението си.

" Призоваваме ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ да постъпят по същия метод, един път, с цел да провалят проектите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, и повторно, с цел да потвърдят, че не са безгласни букви, привиквани от Пеевски, когато той си реши ", обявиха от " Възраждане ".

. " Няма да влезем, няма да създадем кворума. Няма да сме златният пръст на Бойко Борисов за античовешките решения, които желае да взима ", безапелационна беше соцлидерката Корнелия Нинова, като засяга най-много президентското несъгласие върху либерализацията на цените на електричеството за битовите консуматори.

" Ако всички спазят обещанията си, нашите гласове биха създали кворум. Няма да го създадем, тъй като не просто сме във почивка или сме в предизборна акция, а поради съществото на въпросите, които ще се вземат решение ", безапелационна беше Нинова.

" Не знам кой е желал Нинова да става златен пръст. Мисля, че на следващия ден е прелестна опция двете партии, подкрепени от Движение за права и свободи, да отхвърлим ветото на президента ", реагира Бойко Борисов и още един път прикани ПП-ДБ да дойдат в Народно събрание.

да отхвърлят дружно ветото на президента , не подсигурява, че ще може да управлява депутатите си. " Те ще стартират да не ме слушат ", сподели водачът на ГЕРБ. Той добави, че депутатите му го заплашват, че идващия път те пък няма да влязат и ПП-ДБ ще би трябвало да отхвърлят ветото дружно с " Възраждане " и Българска социалистическа партия.

Кирил Петков отговори, че са безапелационни и няма да отидат в Народното събрание. " Най-важният ден за хората, когато идващите два дни в действителност би трябвало да решат кой да бъде градоначалникът, кой да бъде индивидът, който идващите четири години ще ръководи техните обитаеми места. Да не им хвърляме прахуляк в очите със 73 стотинки, с не знам какви стотинки, тъй като всичко, което е обвързвано с " Лукойл ", постоянно може да се реши и след изборите ", съобщи съпредседателят на Политическа партия.

Така, в случай че всички партии спазят предварителните си обещания да не идват в Народното събрание, то в пленарната зала няма да бъде събран кворум за съвещание.

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи имат 105 депутати, а даже и Има Такъв Народ да влязат в залата, броя им става 116, при изискване, че е належащо най-малко 121 народни представители да се записват за старт на съвещанието. За това, че се търсят незабавно петима недостигащи депутати за кворум, загатна Нинова, която упрекна, че " двама-трима души " пробват да вербуват социалисти. Гарантира обаче, че народен представител на Българска социалистическа партия няма да влезе в залата, с цел да крепи кворума. 

Ще бъдат ли открити изчезналите гласове, с цел да се открие съвещанието, следва да забележим тъкмо в 12.00 по обед. Иначе, публично депутатите са в предизборна почивка до 8 ноември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР