Така, както са заложени параметрите в сега действащия План за

...
Така, както са заложени параметрите в сега действащия План за
Коментари Харесай

Донев: Намаляването с 10% на въглеродните емисии не е приемливо, ще искаме отсрочка

Така, както са заложени параметрите в в този момент настоящия План за възобновяване и резистентност, не е добре за нас. Предходното държавно управление беше поело ангажимент за понижаване с 40% на въглеродните излъчвания. Това значи затваряне на съответни мощности, работещи с въглища.

Ако това се случи, ще нанесе голяма вреда върху българската стопанска система и сигурността на електроенергийната система. Това разяснява служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Имаме опция да предоговорим, в случай че това се схване от Европейска комисия. Както Планът е подписан, задължава България още тази година да понижи с 10% въглеродните излъчвания, което за нас не е задоволително. Ние сме в контакт с Европейска комисия и ще настояваме този стихотворец ангажимент от предходното държавно управление да бъде отложен, преразгледан, с приемане на друга насочна година ”, добави Донев.

Служебното държавно управление ще внесе електроенергийна тактика, която да „ покаже развиването на електроенергийния бранш в България в околните няколко години ”, посочи служебният министър-председател. 

„ Народното събрание се занимава с всичко останало, само че не и с главната си активност - законотворческата. Всички закони по Плана за възобновяване са импортирани от служебното държавно управление. Не съм оптимист, че ще бъдат признати повече от 2-3 импортирани законопроекта. Съдете сами отговорността за кого остава ”, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР