Т.нар. водна терапия с пийване на чаша хладка вода сутрин

...
Т.нар. водна терапия с пийване на чаша хладка вода сутрин
Коментари Харесай

Помага ли сутрешната водна терапия?


Т.нар. водна терапия с пийване на чаша хладка вода заран на гладно е обичаен метод за освежаване и пресен старт на деня . Най-педантичните си подсигуряват спомагателни здравни изгоди като остават водата да престои в меден съд снощи и преди да я изпият я подправят с малко пресен лимонен сок.

Придържанетo към целесъобразния банкет на най-малко 2 литра вода на ден не е елементарно, само че рутинната утринна водна терапия подсигурява, че първата стъпка в тази тенденция ще бъде направена.

Водната терапия е възприета като допълващо средство към методите на Аюрведа, китайската и японската медицина и се асоциира с някои добре проучени здравни изгоди.

Ускоряване на метаболизма
Чашата хладка вода заран на гладно е идеално средство за стимулиране активността на стомаха и червата. Подготвя ги за по-успешно метаболизиране на идната закуска. Освен това утринната водна терапия оказва помощ за предварителна защита и допълващо лекуване на хронични храносмилателни проблеми като диария и запек , дължащи се на по-тромава работа на стомашно-чревния тракт.

Детоксикация
Обилната хидратация на гладно улеснява изнасянето натоксините от черния дроб и бъбреците. Практиката е доста потребна за облекчение хроничните прояви на акне и други кожни проблеми, обострящи се заран заради нарасналото равнище на отпадните артикули в кръвта. В този аспект утринната водна терапия улеснява също отслабването и регулирането на тежестта.

Облекчване деянията на други хронични положения
При постоянно разчитащите на утринната водна терапия се регистрира доста удобен резултат за облекчение деянията на хронични проблеми като артрит, утринно главоболие , артритни болки, хемороиди, менструални разстройства и други Затова чашата топла вода на гладно заран се предлага като допълващо средство при лекуване на тези здравословни проблеми.

Свързани публикации.. Алкализиране на организма с вода – оказва помощ ли? 0 3 техники от Аюрведа, които забавят стареенето 0 Дехидратацията предхожда всяка болест 0

Основните рекомендации за най-благоприятен резултат от водната терапия изискват тя да се ползва още след пробуждане и да не се закусва най-малко в границите на идващите 45 минути.

Спецификата на водната терапия способства за това тя да не предизвика никакви странични резултати. Добре е да се има поради, че реакцията на всеки организъм е друга, изключително първоначално и следва да се съблюдава за поява на дискомфорт или неприятни последствия. Ключово изискване е да не се прекалява с количеството вода – една чаша е задоволителна за реализиране на позитивните резултати. Такива са открити при съвсем всички постоянно разчитащи на водната терапия. Началото на пролетта е доста комфортен миг да се опита тонизиращият резултат

на

това средство от алетернативната медицина.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР