Т.нар накладки са основна част от спирачната система и именно

...
Т.нар накладки са основна част от спирачната система и именно
Коментари Харесай

Как и кога да сменим спирачните накладки

Т.нар накладки са съществена част от спирачната система и точно те би трябвало да се сменят най-често. Това се прави наложително, когато дебелината им стане по-малка от 3 мм. За да не мерите въпросните мм, когато нямате сензор на автомобила, показващ, че накладките са за промяна, можете да ревизирате дебелината им единствено като махнете колелото на колата.

Материалът, покриващ накладките, който разговорно се назовава феродо по името на една от известните марки за спирачни съставни елементи, има един присъщ канал, който се вижда с просто око, когато колелото е свалено. И в случай че този канал не се вижда, то това значи, че промяната на накладките е наложителна.

Още нещо, което би трябвало да се съблюдава наложително е накладките да се сменят едновременно на двете колела от предната или задната оси. Ако спирачната система е добре херметизирана, не се постанова доливане на спирачна течност. Нивото ѝ би трябвало да се следи, само че и би трябвало да се знае, че с намаляването на феродото, равнището отива към минимума.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР