Свят Жертви, адски жеги над Западна Европа, над 45 градуса

...
Свят Жертви, адски жеги над Западна Европа, над 45 градуса
Коментари Харесай

Жертви, адски жеги над Западна Европа, над 45 градуса във Франция

Свят Жертви, пъклен жеги над Западна Европа, над 45 градуса във Франция За през днешния ден френската метеорологична работа е издала невиждан червен код за рисково време в четири области  Николай Киров 28 юни 2019, 15:53 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Жертви, пъклен жеги над Западна Европа, над 45 градуса във Франция
Жертви, пъклен жеги над Западна Европа, над 45 градуса във Франция
 Взривиха моста в Генуа (ВИДЕО и СНИМКИ)
Взривиха моста в Генуа (ВИДЕО и СНИМКИ)
 Приключи срещата на Путин и Тръмп,
Приключи срещата на Путин и Тръмп, " Имаме какво да приказваме "
 Президентът на Тунис е в болница
Президентът на Тунис е в болница
 Здравословна диета и робството на XXI век
Здравословна диета и робството на XXI век
 Ужасът от Люгде: Чудовищни закононарушения на Андреас Ф.
Ужасът от Люгде: Чудовищни закононарушения на Андреас Ф.
 Рекордно горещо над Централна и Западна Европа
Рекордно горещо над Централна и Западна Европа
 Трагичната орис на татко и щерка, мечтали за Америка
Трагичната орис на татко и щерка, мечтали за Америка

ападна Европа е обхваната от рекордно горещо време. Във Франция този петък беше най-горещият ден в историята. Досегашният температурен връх е записан през 2003 година – 44,1 по Целзий на сянка. Тогава горещата вълна лиши живота на хиляди хора. Сега температурата доближи 45,1 градуса.

За през днешния ден френската метеорологична работа е издала невиждан червен код за рисково време в четири области. В по-голямата част от страната предизвестието е с по-ниския оранжев код.

В Испания пожарникарите се борят с най-големите горски пожари на Каталуния за 20 години насам. Осем провинции са с публикуван червен код, като се чака температурите да надвишават 42 градуса по Целзий в доста области.

Вече няколко души изгубиха живота в резултат на рисковите температури. В Испания най-малко двама починаха от топлинен удар.

Едната от жертвите е момче на 17 години, работило на полето. Младежът внезапно почувствал зашеметяване и макар че се е потопил в непосредствен плувен басейн, получил спазми, оповестиха управляващите в Андалусия в Южна Испания.

Той бил откаран в незабавното поделение в прилежащия град Кордоба, където „ умрял, макар направения му сърдечен масаж”.

Във Англия полицията предизвести популацията да не се пробва да се охлажда в реки и езера, откакто 12-годишно момиче се удави в река Ируел край Манчестър.

Ранните летни топлинни талази могат да бъдат изключително смъртоносни, защото хората към момента не са имали време да се аклиматизират към по-високите температури.

„ Топлините талази са безмълвни убийци”, показва Стефан Рамсторф, климатолог от Потсдамския университет. „ Европейските топлинни талази през 2003 година предизвикаха към 70 000 смъртни случая. Горещото лято в Германия през предходната година е довело до минимум 1000 смъртни случая”.
Страхотни жеги в половин Европа  Голяма вълна от продължителни горещини обгръща Западна Европа. Властите предизвестиха деца, пенсионери и хора с хронични болести да се приготвят за непостижими жеги.  Температурите ще доближават или надминат 40 градуса в огромен регион от Испания до Швейцария, като горещия въздух се  В композиция с висока мокрота, тук-там чувството ще е като за 47 градуса, предизвестяват синоптици.  Швейцария
Френският метеоролог Джилум Возница разяснява, че последната прогноза не оставя никакво подозрение, че Франция ще сложи нов народен връх за горещо време този петък.

Очаква се температурните върхове за юни да бъдат усъвършенствани още в Австрия, Германия и Швейцария.

Основната причина за горещата вълна е двойка мощни системи с високо налягане. Едната е покрай Гренландия, а другата е над Западна Европа. Те блокират системи с ниско налягане над Северния Атлантик и Източна Европа.

Тази ранна топлинна вълна е поредна за последните години. През предишното лято също бяха усъвършенствани редица температурни върхове и имаше невиждана суша в Западна Европа.

Най-горещите лета от 1500 година насам в Европа са надлежно тези през 2018 година, 2010 година, 2003 година, 2016 година и 2002 година

Зоните на високо атмосферно налягане водят до размразяване на ледовете на Гренландия и блокират системите с ниско налягане над Арктика. Това води до рисково време на доста места. Такива модели евентуално ще стават все по-чести в един затоплящ се свят.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР