Своя политическа партия ще регистрира председателят на гражданската платформа “Изправи

...
Своя политическа партия ще регистрира председателят на гражданската платформа “Изправи
Коментари Харесай

Мая Манолова регистрира своя партия в Деня на труда

Своя политическа партия ще записва ръководителят на гражданската платформа “Изправи се.БГ!” Мая Манолова на 1 май. Партията ще носи името на гражданската платформа, която Манолова сътвори в края на 2019 година

Очаква се някогашната омбудсманка да разгласи за групировката публично в околните дни.

Политически план приготвя и някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев. Неофициално се приказва, че неговата групировка ще бъде учредена на 16 април, макар че съгласно някогашната шефка на кабинета му и негова дясна ръка Ралица Симеонова политическият план бил още на стадий оглеждане на съидейници, разкрива " 24 часа ".

Манолова и Стефан Янев към този момент са водили диалози, настояват източници, само че те били по-скоро за хрумвания, не и за обединяване. За такова можело да се приказва едвам когато някогашният длъжностен министър председател разгласи групировката си, както и къде ще се нарежда тя - ляво, дясно, център и така нататък А надлежно и дали ще съвпаднат концепциите на двете партии за обществената политика, битката с бедността и неравенството. Освен това би трябвало да се види и какви хора ще застанат зад него, безапелационни са от екипа на Манолова.

Бившата омбудсманка и гражданската ѝ организация “Изправи се. БГ!” ще вземат участие в основаването и на нова обществена платформа.

Нейната цел ще е да сплоти неправителствени и цивилен организации, известни персони, както и да събере множеството леви обединения. Тя също още не е оповестена публично. Тепърва при учредяването ѝ ще се избере и ръководител. За подобен се спряга политологът и учител в Софийския университет Страхил Делийски или някогашният водач на АБВ Константин Проданов. Имало обаче концепция ръководителят на платформата да е на ротационен принцип и в случай че това се одобри, и двамата може да бъдат определени.

Бившият представител на служебния кабинет на Стефан Янев - Антон Кутев, беседва с екслидера на АБВ Константин Проданов и политолога Страхил Делийски (от ляво на дясно), които са спрягани за ръководители на новата обществена платформа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР