Свободно използвате, господин Карадайъ, “нарушаването на правата на гражданите от

...
Свободно използвате, господин Карадайъ, “нарушаването на правата на гражданите от
Коментари Харесай

Рашков и Карадайъ се скараха заради купуването на гласове. Шефът на МВР заплаши с иск

" Свободно употребявате, господин Карадайъ, “нарушаването на правата на жителите от МВР”. Недейте да го вършиме толкоз свободно. Слагате всички към 50 хиляди чиновници под общ знаменател. Недейте като политик да го вършиме. Когато се приказва, че някой нарушава правата на жителите, би трябвало да показа съответните доказателства на съответния държавен орган. Вие 3-4 месеца тръбите. Дайте ги при мен, ще ги ревизира. Ако нямате доверие на настоящия министър, дайте ги на прокуратурата ", съобщи Рашков по време на чуването си в Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание.

Той изрично отхвърли да е давал политически инструкции на който и да било служител на реда да репресира симпатизанти на Движение за права и свободи по време на предизборната акция и отсече:

" Не съм давал политически инструкции на който и да е полицейски чиновник да прави едно или да не прави друго. Ако продължавате с тези оскърбителен изказвания, аз ще подам иск против вас, без значение, че сте депутат ".

Карадайъ взе думата, без тя да му бъде дадена, и с изострен звук съобщи:

" Нахлуването по домовете на къщите, които са инвалиди, и то без позволение от арбитър би трябвало да бъдат тествани. И тук става въпрос за контрол на Народното събрание над изпълнителната власт, в случай че на някого не му е ясно. По реда на парламентарния надзор, господин министър, вие сте задължен да ги визиите в Народно събрание, а ние като се срещнем с тези документи, да преценим кое е за прокуратурата и кое за съда. Вие не сте ги показали, само че и в днешното съвещание говорите за платен и следен избор от страна на Движение за права и свободи, и аз да ви кажа - за Движение за права и свободи са дали своят вот към 350 хиляди български жители и вие всички тези хора ги наричате “купувачи на гласове” и ги обявявате, че са извършители на закона. Не е правилно, господин министър. Вие ги обиждате тези хора! ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР