Свободен и без гаранции. Така се определи сам каталунският премиер

...
Свободен и без гаранции. Така се определи сам каталунският премиер
Коментари Харесай

„Свободен и без гаранция“ така се определи сам Пучдемон след освобождението си


" Свободен и без гаранции ". Така се дефинира самичък каталунският министър председател Карлес Пучдемон откакто бе пуснат още веднъж на независимост.

Уволненият от испанските управляващи каталунски министър председател Карлес Пучдемон бе освободен през вчерашния ден при избрани условия от белгийското правораздаване. Днес той подложи на рецензия решението на испанските управляващи да държат под стража членове на някогашния му кабинет - нещо, което по думите му е " надалеч от демократичната процедура ", оповестява Франс прес.

" Свободен и без гаранция " - това написа сутринта Пучдемон на каталунски в Туитър. Това е първото му изказване, откогато дружно с други сепаратисти той се съобщи непринудено на белгийските управляващи, откакто Испания издаде за него европейска заповед за арест.
" Мислено сме с сътрудниците си, незаслужено хвърлени в пандиза от страна, която е надалеч от демократичната процедура ", добави той във връзка обвиняванията и задържането под стража в Испания на други някогашни членове на районното държавно управление.

След дълготрайно чуване от белгийски съдия-следовател Пучдемон и четирима негови някогашни министри, живеещи от седмица в заточение в Белгия, бяха освободени тази нощ. Междувременно белгийското правораздаване ще изследва издадените от Испания заповеди за арест.

Петимата някогашни каталунски водачи няма да могат да напущат Белгия без позволение от арбитър. Освен това те би трябвало да дават адреса си и да се явяват персонално на всички правосъдни съвещания, както и да се явяват, в случай че бъдат призовани от полицията или съда.
До 15 дни друга правосъдна инстанция би трябвало да се произнесе дали да се извърши заповедта за арест, издадена от испанското правораздаване, за " протест, сектантство, злоупотреби с държавни средства и непокорство на управляващите ".
Испанските управляващи гледат с почитание на решенията, постановени от белгийския съд за Пучдемон и четиримата му някогашни министри. Това съобщи през днешния ден испанската вицепремиерка Сорая Саенс де Сантамария, оповестява от своя страна ТАСС.
" От страна на държавното управление и с оглед това, че става дума за демократична система, по този начин демократична като испанската, показваме оптимално почитание към решенията на съдиите в Испания, Белгия и всички страни, спазващи разделянето на управляващите и независимостта на правосъдните органи ", означи Де Сантамария, представена от организация Еуропа прес.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР