Свищов. Национален конкурс за ученическо есе, организиран от катедра Застраховане

...
Свищов. Национален конкурс за ученическо есе, организиран от катедра Застраховане
Коментари Харесай

Велико Търново: В Стопанската академия в Свищов наградиха победителите от национален конкурс за ученическо есе

Свищов. Национален конкурс за ученическо есе, проведен от катедра „ Застраховане и обществено дело ” при Стопанска академия „ Д. А. Ценов ", провокира за присъединяване средношколци от 10 града. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . В състезанието участваха възпитаници от Варна, Добрич, Казанлък, Монтана, Свищов, Суворово, Търговище, Червен бряг, Шумен и от две учебни заведения в гр. Пафос – Република Кипър. Първата българска застрахователна катедра провокира средношколците с тематиките „ Застраховането като опция за отбрана живота, здравето и имуществото на хората ” и „ Как да преборим бедността в актуалното общество ”. Жури от университетски преподаватели, управлявано от доцент доктор Румен Ерусалимов – началник на катедра ЗСД, оцени ученическите разработки и присъди четири награди. Всеки възпитаник получи документ за присъединяване, с който може да бъде записан за студент в Стопанска академия по първа мечтана компетентност в постоянна форма на образование.
Победителите в състезанието бяха наградени на специфична гала, която се организира в музея на Стопанска академия.
Доц. Ерусалимов приветства присъстващите участници в националния конкурс, а с къса сказка от уредника Маргарита Дончева, гостите бяха осведомени с историята на свищовското висше учебно заведение, неговия донор Димитър Ценов и основаната в Стопанска академия първа за България катедра по обезпечаване. Доц. Ерусалимов напомни, че още в своето наследство донорът е показал, че студентите би трябвало да учат науките по застрахователно дело, а в първия образователен проект за 3-ти и 4-ти курс на първия випуск са записани два образователни предмета по обезпечаване. „ Днес Вие сте на мястото, където преди 80 години стартира академичното преподаване по обезпечаване и обществено дело в България ”, сподели доцент Ерусаломов. Ръководителят на първата застрахователна катедра акцентира, че в Стопанска академия към този момент 70 години се развива компетентност ЗСД, която приготвя мениджърите и фрагментите за застрахователната и осигурителната процедура.
Преподаватели от катедрата-организатор на националния училищен конкурс връчиха премиите на присъстващите на церемонията на разсъмване и документи на участниците. Наградата на Ректора на СА „ Д. А. Ценов ” – Свищов бе връчена на Стела Хаджиева – XII клас от ППМГ „ Нанчо Пoпович ” - Шумен. В направление „ Застраховане ” премията бе присъдена на Георги Георгиев – XII клас от свищовското СУ „ Димитър Благоев ”. В направление „ Икономика и ръководство на общественото обезпечаване ” премията получи Томислава Ковачева – XII клас от Финансово-стопанска гимназия „ Васил Левски ” - Добрич. Ивелин Стефанов – XI клас от същото учебно заведение, получи премията на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при СА „ Д. А. Ценов “ – Свищов.
Призьорите в състезанието бяха поздравени и от зам.-ректора по студентска политика и институционални връзки – доцент доктор Николай Нинов, който е и учител към катедра ЗСД. „ Сертификатите, които получихте от присъединяване си в този конкурс, са Вашия входен билет за Стопанска академия ”, сподели доцент Нинов. Той разясни, че документът обезпечава за новоприетите студенти правото на гратис общежитие през първата година от образованието им в постоянна форма. Доц. Нинов акцентира, че по време на своето образование свищовските студенти получават освен качествено образование, кариерна ориентировка и поддръжка от своите преподаватели, само че имат опция и да развиват личностни качества и гении, да пътуват за образование или процедура в чужбина, да подобрят езиковите си знания, да основават нови другарства в целия свят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР