Свищов. Докторант и магистър от Стопанска академия Димитър А. Ценов-Свищов

...
Свищов. Докторант и магистър от Стопанска академия Димитър А. Ценов-Свищов
Коментари Харесай

Велико Търново: Докторант и магистър от Стопанска академия-Свищов завоюваха победа и трето място в националния конкурс „Млад икономист-2018”

Свищов. Докторант и магистър от Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”-Свищов завоюваха победа и трето място в националния конкурс „ Млад икономист-2018 ”, който се провежда годишно от Съюза на икономистите в България. Докторант Силвия Заркова от катедра „ Финанси и заем ” бе класирана преди всичко в категория „ Докторанти ”. Това оповестиха от Стопанска академия-Свищов . Свищовската финансова школа получи следващо самопризнание и в лицето на Беатрис Любенова – постоянен магистър по „ Финансов мениджмънт ”, която е класирана на трето място в категория „ Студенти ”.
Националният конкурс „ Млад икономист ” се организира годишно под наслов „ Гласът на младите за мощна стопанска система ” и подтиква ангажираността на младежите в България за настояща оценка, осмисляне и търсене на потребни решения по настоящи проблеми. Темата на тазгодишното издание на състезанието бе „ Регионалните диспропорции в модерна България: стопански, обществени и демографски провокации ”. Председател на националното жури за осъществяване на състезанието бе проф. доктор ик. н. Ненов Павлов, зам.-председател на УС на СИБ и ректор на СА „ Д. А. Ценов ” от 1999 до 2007 година Официалната гала по връчване на премиите се състоя в постройката на Федерацията на научно-техническите съюзи в София и бе отдадена на Деня на икономиста.
Докторант Силвия Заркова приключва с отличен триумф бакалавърска степен компетентност „ Финанси ” в Стопанска академия през 2015 година, а една година по-късно сполучливо се дипломира в магистърска стратегия „ Финансов мениджмънт ”. Първенецът на националния конкурс „ Млад икономист-2018 ” (докторанти) е ученик на Професионална гимназия по лека индустрия и стопанска система „ Атанас Буров ” – гр. Горна Оряховица. През своето изцяло обучение е деен участник и победител в редица местни, национални и интернационалните конгреси. Своята първа най-голяма премия получава още като ученичка – премия „ Михаил Стоянов ” за отличен триумф и достижения в извънучилищни действия на фондация „ Атанас Буров ”. През 2014 година заема първо място в състезанието „ Млад икономист-2014 ” в категория „ Студенти ” с разработка на тематика „ Зелената стопанска система – благоприятни условия и провокации ”. Двукратният към този момент притежател на премията „ Млад икономист ” – Силвия Заркова, е създател на изявления по разнообразни стопански и финансови проблеми. Успява да потвърди своите познания и умения и в практиката, в границите на стаж в „ Банка Пиреос ”. Като докторант създава дисертационен труд на тематика „ Проблеми и провокации пред ръководството на държавния дълг на еврозоната (по образеца на Гърция и Италия) ”, под научното управление на доцент доктор Стефан Симеонов към катедра „ Финанси и заем ”.
Беатрис Любенова приключва през 2017 година с цялостно отличие и златна значка на СА „ Д. А. Ценов ” своето бакалавърско обучение в познавач. „ Финанси ”. Тя също е притежател на редица оценки в национални състезания. През 2017 година е победител в състезанието за именни стипендии на фондация „ Еврика ” в направление „ Икономика ” на името на акад. Евгени Матеев, а от Съюза на икономистите бе класирана на второ място в състезанието „ Млад икономист-2017 ”, участвайки като студент в ОКС „ бакалавър ”.
Фондация „ Проф. доктор Минко Русенов ” (учредена от преподаватели към катедра „ Финанси и заем ” при СА „ Д. А. Ценов ”, с началник проф. доктор Андрей Захариев) обичайно обезпечи премия и в тазгодишното издание на националния конкурс „ Млад икономист ”. Наградата от 200 лева, сувенири и издания на катедра „ Финанси и заем ” бе присъдена на Лилиана Димитрова, ученичка в Националната финансово-стопанска гимназия, гр. София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР