Свинско с кисело зеле и ориз - никога няма да

...
Свинско с кисело зеле и ориз - никога няма да
Коментари Харесай

Свинско с кисело зеле и ориз (Кале)

Свинско с кисело зеле и ориз - в никакъв случай няма да ни омръзне да го ядем

Необходими Продукти

● кисело зеле - 1 бр. междинна зелка
● свинско месо - 900 г шарено
● олио - 50 мл.
● червен пипер - 1 ч.л. леко пикантен
● черен пипер - ½ ч.л
● ориз - 1 /2 ч.ч. бисерен
● дафинов лист - 1бр.
● вода
● олио - за пържене

Начин на подготвяне

Зелето го режем на дребно, като за готвене на прясно зеле. Зелето, което употребявам е домашно приготвено, на киселина и сол и е тъкмо. Ако вашето е по-солено можете да го измиете и отцедите по-късно.

Измиваме шарено свинско месо и го режем на дребни части. В тенджера слагаме малко олио и пържим месото то всички страни, само че не доста, би трябвало да е сочно. Целта е да се запечата. Прибавя се нарязаното зеле и подправяме с черен и червен пипер. Разбъркваме. Слагаме топла вода да покрие зелето.

Вари се на междинен огън до омекване на зелето. Ако е нужно се налива малко вода и отново се разбърква.След като месото и зелето са подготвени се изсипват в тава, прибавя се оризът. Добавяме олиото и 1 дафинов лист. Разбъркваме, би трябвало да има ориз на всички места, месо също. Доливаме 1 ч.ч вода, може и още малко.

Печем свинското със зеле на 200-220 градуса в загрята фурна до момента в който оризът се свари и ястието остане на лой. Ястието го знам под името Кале. Да ви е сладко! Хапваме с чаша вино и топъл самун.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР