Свиквам Съвета по сигурност, оттук нататък това ще е основният

...
Свиквам Съвета по сигурност, оттук нататък това ще е основният
Коментари Харесай

Петков успокои: Идващите сили на НАТО в България не значат извънредна ситуация

Свиквам Съвета по сигурност, оттук насетне това ще е главният орган за взимане на сериозните решения за сигурността на България. Днес ще проучваме напълно ситуацията и ще дадем рекомендации към Министерски съвет за утрешното съвещание. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди съвещанието с районен съд Македония. 

" Корабите, които се следят и самолетите, които идват насам не са изключителна обстановка, това е част от решение за засилен надзор и защита на НАТО и за засилено влизане в Черно море на военни кораби, само че няма нова рамка на решение. Днес ще обсъдим цялата конюнктура. В този миг Съветът по сигурност е задоволителен, рекомендацията, с която ще излезем от този съвет, ще бъде призната от Министерски съвет в утрешния ден и ще отида и в Народното събрание да я обсъдим. Българската общност ще е осведомена изцяло.Ще вземем виновна национала позиция, ще я представим. Тази позиция ще подхожда напълно и ще усъвършенства българския интерес. Най-важното за нас е, че решенията, които вземаме са национално виновни. Не е време да се упражняваме в политика, имаме народен интерес сега. Нещата, които би трябвало да се вземат като решения, са на база на същински разбори, а не на някакви пиар акции, добави още Петков.
Стефан Янев: Няма нужда от войска по границата
Координационната среща на Съвета за сигурност към Министерски съвет ще е в четвъртък, 9 септември. Това заяви служебният министър-пред...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР