Световното първенство по футбол и олимпийските игри са най-големите спортни

...
Световното първенство по футбол и олимпийските игри са най-големите спортни
Коментари Харесай

Решението на ФИФА да забрани алкохола в Катар притеснява други спонсори

Световното състезание по футбол и олимпийските игри са най-големите спортни конгреси, като разумно те събират голям зрителски интерес. По данни на ФИФА 3.572 милиарда души са гледали финала на предишното издание на международното, когато решаващият мач се организира на московския стадион " Лужники ". Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, които бяха през 2016 година, имаха 3.2 милиарда фенове.

Това от своя страна прави двете събития извънредно апетитни за куп компании, които желаят да популяризират марката си по време на шампионатите. Двата най-големи форума са проведени от две разнообразни организации - ФИФА и Международния олимпийски комитет (МОК), като те имат разнообразни структури на спонсорство. Въпреки това и ФИФА, и МОК разчитат значително на спонсорите за приходите си.

Именно това прави случилото се два дни преди началото на международното състезание в Катар. Тогава ФИФА изненадващо разгласи, че бира няма да може да бъде сервирана нито на стадионите, нито към тях. Това докара до недоволни реакции от хилядите почитатели, които са пътували до арабската страна.
Реклама Най-големият губещ
Най-големият губещ обаче като нищо да се окаже Budweiser, откакто компанията има контракт за реклама с организацията на стойност 63 млн. паунда. Говорител на пивовара съобщи пред AP, че " някои от плануваните събития и промоции на стадиона не могат да се състоят заради условия отвън нашия надзор ". Друг източник на организацията разказа решението като " съзнателно ориентирана към Запада ругатня ".

В продължение на години ФИФА повтаряше, че за международното ще бъде направено изключение и газираната напитка ще може да се продава. Източници на британското издание Guardian настояват, че възбраната е била наложена след категорично условие от страна на кралското семейство в Доха, които не са били подготвени да потъпчат ислямските правила.

Според New York Times на членовете на личния състав е казано, че преместването е последвало съвет за сигурност, само че че смяната е пристигнала от шейх Джасим бин Хамад, който е брат на ръководещия емир на Катар. Бин Хамад също по този начин е и кралската персона, която е най-активна в организирането на дневното обмисляне на шампионата. Източници на Guardian декларират, че друга причина зад решението е било желанието да се подсигурява, че огромният брой поддръжници от страните от Персийския залив и азиатските страни, където пиенето на алкохол не е част от културата, ще се усещат удобно.

Множество спонсори също по този начин са изразили терзания или са имали проблеми с уредниците по отношение на техните контракти с катарските представители, написа Guardian. Представител на различен главен спонсор съобщи, че доста сътрудници са се почувствали " разочаровани от ФИФА по доста способи ". " Всеки има недоволства по някакъв метод или форма ", прибавят те.
Реклама
Промяната в последния миг слага и други обещания на уредниците под въпрос, твърди Асоциацията на футболните последователи в Англия (АФПА). " Истинският проблем е противоположният завой в последния миг, който приказва за по-широк проблем - цялостната липса на връзка и изясненост от страна на организационния комитет към последователите ", декларират от АФПА. " Ако съумеят да трансформират мнението си по този въпрос в един миг без пояснение, поддръжниците ще имат разбираеми терзания дали ще изпълнят други обещания, свързани с настаняване, превоз или културни въпроси ", считат от асоциацията.

Шотландската пивоварна BrewDog пък се възползва оптимално от обстановката, като малко по-стара рекламна акция на компанията стана много настояща. Рекламен билборд на пивоварната афишира, че тя е " горд-антиспонсор на международното състезание в Катар ".
Свързани публикации Необикновеното международно състезание в Катар 18 ноември 2022, 06:45 С какво Катар завоюва международното 18 ноември 2022, 06:09 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР