Световният №1 Рафаел Надал напомни на всички защо е наричан

...
Световният №1 Рафаел Надал напомни на всички защо е наричан
Коментари Харесай

Безмилостен Надал помете и Зверев

Световният №1 Рафаел Надал подсети на всички за какво е именуван “Краля на клея”. 31-годишният левичар разгроми с 6:1, 6:4, 6:4 четвъртия в международната класация Александър Зверев в четвъртия мач от 1/4-финалния конфликт за “Купа Дейвис” в Световната група сред Испания и Германия. По този метод Рафа изравни резултата в дуела - 2:2 победи. Вчера Германия взе задатък от 2:1 след мача на двойки, а в решаващата пета среща през днешния ден сега играят ветераните Давид Ферер и Филип Колшрайбер.

Надал надигра изрично Зверев за 2 часа и 16 минути на клея във Валенсия, като в първия сет бе безмилостен и даде единствено гейм на младия си противник, който на 20 април навършва 21 години. Втората част стартира с замяна на пробиви, като първо Надал взе подаването на съперника си, само че Зверев направи рибрейк за 1:1. В петия гейм испанецът още веднъж проби, поведе с 4:2 и без особени проблеми затвори втората част в своя изгода. В третия сет Надал направи два следващи пробива и поведе с 4:1. Зверев върна единия пробив в шестия гейм, само че нямаше сили за освен това и преклони глава пред носителя на 16 трофеи от “Големия шлем”.

Надал се завърна тази седмица в “Купа Дейвис” след двумесечно неявяване от кортовете заради проблеми с бедрото. В петък той опустоши с 6:2, 6:2, 6:3 Колшрайбер, а през днешния ден бе безсърдечен и против Зверев.

Междувременно, за 1/2-финалите към този момент се класираха Съединени американски щати и Франция. Американците поведоха с 3:0 победи против Белгия, а “петлите” отстраниха Италия, вземайки неизпълним задатък от 3:1. Французите чакат в идната фаза Испания или Германия. Хърватия пък води с 2:1 на Казахстан и също е доста покрай класиране на полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР