Световният туризъм е причина за 8% от всички емисии на

...
Световният туризъм е причина за 8% от всички емисии на
Коментари Харесай

Световният туризъм е причина за 8% от парниковите газове на планетата

Световният туризъм е причина за 8% от всички излъчвания на парникови газове на планетата - четири пъти повече излъчвания от считаното по-рано , оповестяват ZME Science и Science Magazine.

Ново изследване демонстрира, че ваканцията има и висока екологична цена. Докато предходни проучвания разкриваха, че международният туризъм има виновност за 2,5-3% от излъчванията на парникови газове в света, откриватели в този момент сигнализират, че действителните числа са покрай 8%.

В предходни разбори се включваха единствено излъчванията въглероден диоксид от пътуването. Но в новото проучване се включват излъчванията от строителството и поддръжката на инфраструктура като хотели и летища, както и излъчванията, свързани със закупуването на храна, питиета и сувенири от туристите.

Използвайки данни от 160 страни, откривателите са пресметнали, че международният туризъм през 2013 година е виновен за излъчвания на парникови газови в размер на 4,5 милиарда метрични тона въглероден диоксид или 8% от всички излъчвания в света през същата година. Въздухоплаването съставлява 12% от замърсяването в света.

Ако наклонността се резервира, въглеродният отпечатък от международния туризъм ще се разшири с повече от 40% ( до към 6,5 милиарда метрични тона въглероден диоксид) до 2025 година

Гражданите на Съединени американски щати са виновни за най-вече излъчвания.

Проучването е оповестено в Nature Climate Change.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР