Държавният департамент на Съединените щати заяви, че Китай не може

...
Държавният департамент на Съединените щати заяви, че Китай не може
Коментари Харесай

САЩ: Китай не може да е едновременно и със Запада, и с Москва

Държавният департамент на Съединените щати съобщи, че Китай не може по едно и също време да усъвършенства връзките със Запада и да поддържа Русия. Изявлението идва на фона на продължаващата аудиенция на съветския президент Владимир Путин в Китай. Фокус върху търговията сред Китай и Русия във втория ден от визитата. Рано тази заран Путин дойде в град Харбин, където взе участие в комерсиално ревю.



21 залпа, почетен гвардейски часовой и духов оркестър, изпълняващ фамозната остаряла съветска ария " Подмосковние вечера " - по този начин беше посрещнат Путин в Китай, последва тържествена гала в Голямата зала на народа в Пекин, двустранни диалози и обмяна на отзиви по стратегически въпроси на чаша чай в държавната резиденция Чжунанхай. Малцина водачи са канени на посещаване в тази резиденция, която в предишното е била дом на императорите и техните наложници. В многословното взаимно изказване на Путин и Си не се откроиха нови моменти.

Си Дзинпин - президент на Китай: " И двете страни сме съгласни, че вярната посока е политическо решение на рецесията в Украйна. Китай чака бързо възобновяване на мира и стабилността на европейския континент и ще продължи да играе градивна роля до края. "



Владимир Путин - президент на Русия: " Разбира се осведомих ръководителя на Китайската национална република за обстановката в Украйна. Благодарни сме на китайските другари и сътрудници за самодейностите, които оферират за решение на казуса. "

От Вашингтон разясниха визитата като подсетиха, че Китай би трябвало да спре да оказва помощ на Русия за войната в Украйна.

Карин Жан-Пиер - прессекретар на Белия дом: " Не виждаме нищо ново. Смятаме, че е недопустимо китайски компании са оказват помощ на Путин за войната в Украйна. Били сме доста ясни, че в случай че Китай в действителност поддържа мира в Европа не може да продължава да разпалва най-голямата опасност за европейската сигурност. "



фотоси: Българска телеграфна агенция

Според Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон общо износът на машинни елементи от Китай към Русия се е нараснал с 80-90% през 2023-та година, а визитата в Китай демонстрира, че нито напън от Запада, нито наказания против Русия пречат на другарството сред Владимир Путин и Си Дзинпин.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР