Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен прибави още една

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен прибави още една
Коментари Харесай

Шампионът Верстапен с престижна международна награда

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен прибави още една влиятелна интернационална премия към своята сбирка.

Нидерлнадецът бе определен за „ Пилот на годината “ на профилираното моторспорт издание Autosport след гласоподаване на почитателите. Пилотът на Ред Бул изпревари в класацията първенеца в Индикар Алекс Палоу, първенеца във Формула Е Ник де Врийс и Люис Хамилтън.

„ Първо желая да изкажа моята признателност към почитателите, които гласоподаваха за мен. Цялата поддръжка през годината беше невероятна. Искам също по този начин да благодаря на Ред Бул и Хонда, че ми дадоха колата, с която да печеля купата “, сподели Верстапен във видеообръщение, излъчено по време на церемонията.

В негово неявяване премия одобри ръководителят на Биковете Кристиан Хорнер.

„ Очевидно той се разви и помъдря през последните години. Начинът, по който той кара през предходната година беше необикновен и той се изправи против Люис Хамилтън, който е в своята пикова форма. Макс води допълнително обиколки от всички други водачи взети дружно и завоюва повече надпревари, той несъмнено заслужава тази премия “, сподели Хорнер.

Верстапен се подрежда паралелно до Аертон Сена, Михаел Шумахер, Мика Хакинен, Себастиан Фетел, Найджъл Мендъл, Деймън Хил и Хамилтън, които също са печелили премията. Тя е учредена през 1982 година и е отворена за всички водачи, които се състезават на интернационалната сцена на автомобилния спорт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР