Световният рекордьор Арманд Дуплантис добави в своята все по-впечатляваща визитка

...
Световният рекордьор Арманд Дуплантис добави в своята все по-впечатляваща визитка
Коментари Харесай

Млад американец подобри рекорд на Сергей Бубка

Световният рекордьор Арманд Дуплантис добави в своята все по-впечатляваща визитка и върха за най-хубав пастирски скок навън, преодолявайки 6,15 метра на надпреварата от Диамантената лига в Рим, предава Dsport. Така 20-годишният швед усъвършенства достижението от 6,14 на великия Сергей Бубка от 1994 година.

Още през февруари пък Дуплантис усъвършенства общия международен връх с 6,18 метра на Индоор Гран При в Глазгоу.

В същото време походът на Карстен Вархолм към най-хубавото достижение на 400 метра с трудности продължава. Норвежецът завоюва старта в Рим с време от 47,07 секунди. През миналия месец международният първенец се приближи на 9 стотни от международния връх на Кевин Йънг от 1992 – 46,78 секунди.

Постижението на Йънг е най-старият неподобрен връх в мъжката атлетика, а единствено през този сезон Вархолм записва четири от десетте най-хубави резултата в дисциплината за всички времена.

Ямайката Илейн Томпсън удостовери упоритостите си за златото на Олимпийските игри в Токио, спечелвайки спринта на 100 метра с време от 10,85 секунди. При мъжете южноафриканецът Акани Симбине записа триумф с 9,96 секунди.

Последният старт от Диамантената лига ще се организира на 25 септември в Доха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР