Световният номер 6 Доминик Тийм призна, че се нуждае от

...
Световният номер 6 Доминик Тийм призна, че се нуждае от
Коментари Харесай

Тийм обнадежден от резултатите си на твърди кортове преди Индиън Уелс

Световният номер 6 Доминик Тийм призна, че се нуждае от усъвършенстване в играта си, с цел да се показа мощно в огромните шампионати на твърди кортове - “Мастърс”-ите в Индиън Уелс и Маями. 24-годишният австриец има девет АТР трофеи на сметката си досега в кариерата, само че единствено една от тях е реализирана на твърда настилка - в Мексико през 2016 година. Шест от триумфите са на обичания му клей, а той има и една на трева - в Щутгарт през 2016-а.

“Винаги се пробвам да трансформирам някакви неща в играта си, с цел да се представям добре на твърди кортове. Играх на три такива шампионата до момента - Доха беше добре, Австралия - също. В Акапулко изгубих, само че Дел Потро завоюва купата и не мисля, че съм се показал толкоз неприятно. Мисля, че съм в вярната посока.

. @lawanda50 capturing what we all want to see from Thiem pic.twitter.com/KJ8J1Er16u
— ATPThirst (@AtpThirst) March 9, 2018
Липсата на Надал, Вавринка, Раонич и Мъри няма да направи пътя към купата в Индиън Уелс, тъй като доста млади играчи набират скорост, а и Дел Потро се завръща на най-високо равнище. Той е огромно име, каквото ни липсваше предходната година. Не мисля, че ще е по-лесно от по всяко време да се печелят трофеи, тъй като който и да е контузен, ще бъде заместен от различен доста добър тенисист”, показа Тийм.

В началото на годината в Доха австриецът отстъпи на полуфиналите на Гаел Монфис, в Австралия бе спрян на осминафинал от Тенис Сандгрен, а в Акапулко стигна 1/4-финал, преди да бъде отстранен от Дел Потро. Това са резултатите му на твърди кортове досега през 2018 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР