Световният гигант в изграждането на центрове за данни Equinix пусна

...
Световният гигант в изграждането на центрове за данни Equinix пусна
Коментари Харесай

Equinix инвестира още 12 млн. долара в големия си център за данни в София

Световният колос в построяването на центрове за данни Equinix пусна в употреба втория стадий от огромния си център за данни в София. Компанията е вложила 12 млн. $ във второто крило на Така общата инвестиция към този момент е 31 млн. $. Според компанията потенциалът на центъра към този момент е подсилен във връзка с брой шкафове за съоръжение, в които се съхраняват данни, до 700 шкафа. Сградата се зарежда напълно от зелена сила.Инвестицията е във втория по-голям център за данни на Equinix. Компанията има и различен подобен в София, който не е основан от нея, само че е добит през 2015 година след договорката по закупуване на английската Telecity против 2.4 милиарда $. Самата Telecity пък има центъра за данни, откакто купи българската 3DC.

Световният колос в построяването на центрове за данни Equinix пусна в употреба втория стадий от огромния си център за данни в София. Компанията е вложила 12 млн. $ във второто крило на Така общата инвестиция към този момент е 31 млн. $. Според компанията потенциалът на центъра към този момент е подсилен във връзка с брой шкафове за съоръжение, в които се съхраняват данни, до 700 шкафа. Сградата се зарежда напълно от зелена сила.

Инвестицията е във втория по-голям център за данни на Equinix. Компанията има и различен подобен в София, който не е основан от нея, само че е добит през 2015 година след договорката по закупуване на английската Telecity против 2.4 милиарда $. Самата Telecity пък има центъра за данни, откакто купи българската 3DC.

Българските центрове за данни на компанията са значими, тъй като играят ролята на цифрови автомагистрали от Източна Европа към Близкия изток. В момента по данни на сдружението през България минават над 16 петабита трафик към страни като Грузия, Армения, Азербайджан, Катар, Ирак, Иран и Турция.
Ъпгрейд, само че не финален
Изпълнителният шеф на Equinix в България Здравко Николов, разяснява пред " Капитал ", че това не е финалната версия на центъра за данни. " Имаме земя за още три дребни или две огромни здания. Всяка постройка се състои от най-малко два стадия. Колко ще костват идващите разширения е мъчно да се планува ", споделя той и прибавя, че най-големите фактори ще бъдат цената на технологията и какъв ще бъде миксът от локални клиенти на дребно по отношение на интернационалните снабдители на наличие и облачни услуги.
Здравко Николов, изпълнителен шеф на " Equinix България " Фотограф: Цветелина Белутова Реклама
В момента българските центрове за данни на Equinix работят с над 150 клиенти, които идват от разнообразни браншове: от телекоми и облачни компании до банки, застрахователни компании и енергийни сдружения. " С нас работят и български, и интернационалните систематични интегратори, които строят частни облаци за стотици огромни и дребни клиенти ", споделя още Николов.

В България за Equinix работят 22 души. Местното сдружение " Екуиникс (България) Дейта Сентърс " има 18.8 млн. лева доходи за 2022 година, като последните две години сдружението е на загуба. Най-големият разход е за ток - 9.3 млн. лева, само че са върнати обезщетения за цената над 250 лева./мВтч съвсем 4.5 млн. лева

Голямата Equinix от своя страна е борсов колос с пазарна капитализация над 75 милиарда $ и 7.3 милиарда $ доходи. Общо компанията има 248 центъра за данни, ситуирани в 32 страни по света.
Свързани публикации Nvidia не е единствената, която печели от " златната тресчица " на изкуствения разсъдък 9 юни 2023, 06:49 Вени, Nvidia, Вичи 6 август 2021, 14:01 Действащата в България Equinix купува 13 центъра за данни в Канада 2 юни 2020, 11:45 Къде живеят данните 3 май 2019, 14:07
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР