Световните финансови лидери трябва да върнат стабилността в световната икономика,

...
Световните финансови лидери трябва да върнат стабилността в световната икономика,
Коментари Харесай

Премиерът на Индия: Бавните реформи подрониха доверието към международните финансови институции

Световните финансови водачи би трябвало да върнат стабилността в международната стопанска система, в случай че доверието към интернационалните финансови институции е подронено заради бавните промени в тях. Това съобщи през днешния ден министър председателят на Индия Нарендра Моди посредством видеовръзка при откриването на среща на финансовите министри и шефовете на централни банки от страните в Г-20 в Бангалор, съобщи ТАСС.

" Доверието към интернационалните финансови институции е подкопано, частично заради бавния ход на промените в тях. Сега следва вие, пазителите на водещите стопански системи и валутни системи в света, да върнете стабилността, увереността и растежа на международната стопанска система. Това не е лесна задача ", сподели Моди, съобщи Българска телеграфна агенция.

Светът среща през днешния ден съществени стопански компликации – коронавирусната пандемия нанесе на международната стопанска система удар, каквито се случват един път на столетие. Много страни, изключително разрастващи се стопански системи, към момента се борят с последствията от него. Същевременно нараства геополитическото напрежение в разнообразни елементи от света, означи той.

" При все че международното население надвиши осем милиарда души, напредъкът в постигането на задачите на устойчивото развиване наподобява се забавя. Трябва да работим групово за подсилване на многостранни банки за развиване за решение на световни проблеми като измененията в климата и високото ниво на дълга ", съобщи индийският министър-председател.

Първата среща на финансовите министри и шефовете на централни банки от страните в Г-20 в Бангалор, Южна Индия, ще завърши на следващия ден. Председатели на форума са индийската министърка на финансите Нирмала Ситхамаран и шефът на Резервната банка на Индия Шактиканта Дас. В проявата вземат участие 72 делегации от разнообразни страни, банки и други финансови институции. Русия е показана на експертно равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР