Световната здравна организация (СЗО) следи варианта на коронавируса B.1.640, открит

...
Световната здравна организация (СЗО) следи варианта на коронавируса B.1.640, открит
Коментари Харесай

СЗО следи от ноември открития във Франция вариант на коронавируса

Световната здравна организация (СЗО) следи разновидността на ковид B.1.640, открит във Франция, от ноември предходната година. Това заяви специалистът на СЗО Мария ван Керхов в Twitter.

" През ноември СЗО класифицира B.1.640 като " вид под наблюдаване ", " написа тя. Експертът напомни, че тази категория включва разновидности с генетични промени, за които се допуска, че въздействат на характерностите на вируса. СЗО не разполага с информация за това какъв брой рискови са тези разновидности, само че не изключва опцията те да съставляват риск в бъдеще и заради това счита, че е значимо да ги следи от близко и да направи нова оценка, в случай че се появят нови доказателства.

Керхов обръща внимание и на отчета на вирусолога Том Пийкок от Империъл колидж Лондон, който счита медийния интерес към новия вариант за несъразмерен. Той обаче акцентира нуждата от деликатно наблюдаване както на B.1.640.2, по този начин и на паралелната линия B.1.640.1, която съгласно него е по-разпространена в Европа.
Откриха нов вид на ковид във Франция
Нов вид на ковид е открит в Южна Франция. Това заяви електронната версия на австрийския вестник Heute. Изданието отбелязва...
Прочети повече
" Всъщност B.1.640.2 е открит преди Омикрон и за цялото това време са секвенирани тъкмо 20 случая (в съпоставяне с повече от 120 000 случая на Омикрон за по-кратък интервал от време). Това несъмнено не е вариант, за който си коства да се притеснявате прекомерно доста сега ", написа Пийкок на страницата си в Twitter. „ Както показва израелският специалист Шей Флайшон, от предколедния интервал насам няма нови случаи на секвениране. Вирусът имаше порядъчен късмет да провокира проблеми, само че те по този начин и не се демонстрираха (поне доколкото можем да кажем).

Пийкок получи необятна известност, откакто бе един от първите, които привлякоха публичното внимание към варианта B.1.1.529, след това избран от СЗО като " Омикрон ". Той предизвести, че разновидностите в този вариант са причина за сериозна угриженост, и предвижда, че употребяваните в този момент моноклонални антитела няма да бъдат ефикасни против него.

Според специалистът на СЗО Абди Махамуд, „ СЗО ще продължи да следи развиването на този вид, в това число възможното му разпространяване в други европейски страни “.

На 24 декември в цифровата библиотека medRxiv се е появила френска препечатка, в която се оповестява за 12 случая на заразяване с нов вариант в Южна Франция и се показва, че патогенът евентуално е пристигнал от Камерун. Вероятно става въпрос за случаи, които са били открити още при започване на декември. Изследователите не дават оценка на свойствата на варианта, а единствено декларират, че B.1.640.2 има 46 разновидности и че " новите разновидности на SARS-CoV-2 са непредсказуеми, както и внавлизането им в даден географски район от чужбина.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР