Световната здравна организация (СЗО) съобщава, че през последната седмица в

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщава, че през последната седмица в
Коментари Харесай

СЗО: Скок като цунами при новите случаи на COVID-19 по света

Световната здравна организация (СЗО) оповестява, че през последната седмица в света са регистрирани рекордните 9,5 милиона случая на COVID-19, като е маркиран и скок от 71 на 100 в седмичния брой на инфекциите. Това е еднакво на " цунами " в миг, в който новият вид Омикрон се популяризира по целия свят, заяви Асошиейтед прес.

" Миналата седмица беше регистриран най-големият брой случаи на КОВИД-19 до момента в границите на пандемията ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Той съобщи, че СЗО е сигурна, че това е занижена оценка заради закъснение с тестванията към празниците в края на годината.

В седмичния си отчет за пандемията здравната организация на Организация на обединените нации заяви, че седмичният брой на новите случаи възлиза на 9 520 488, а през последната седмица са регистрирани над 41 000 нови смъртни случая.

Макар че Омикрон наподобява не е толкоз тежък, колкото разновидността Делта, изключително измежду хората, които са били имунизирани, шефът на СЗО акцентира: " Това не значи, че би трябвало да бъде категоризиран като лек. Както и предходните разновидности, Омикрон води до хоспитализация на хора и убива хора. "

" Всъщност цунамито от случаи е толкоз голямо и бързо, че претрупва здравните системи по целия свят``, съобщи ръководителят на СЗО на постоянен брифинг.

СЗО съобщи, че повишаването на броя на случаите през последната седмица варира, като се е удвоило в региона на Северна и Южна Америка, само че се е нараснало единствено със 7 на 100 в Африка .

Ръководителят на СЗО за изключителните обстановки доктор Майкъл Райън съобщи, че спекулациите, че Омикрон може да е последният вид на епидемията, са " пожелателно мислене " и предизвести: " Във вируса към момента има доста сила . "

Мария Ван Керхов, механически началник на СЗО за КОВИД-19, добави: " Мисля, че е доста малко евентуално Омикрон да е последният вид, който ще ни чуете да обсъждаме.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР