Световната метеорологична организация (WMO) съобщи, че морският лед в Антарктика

...
Световната метеорологична организация (WMO) съобщи, че морският лед в Антарктика
Коментари Харесай

Морският лед на Антарктика е спаднал до рекордно ниски нива

Световната метеорологична организация (WMO) заяви, че морският лед в Антарктика е достигнал рекордно ниски равнища през предишния месец. Експертите по изменението на климата дефинират това като обезпокоително.

Според WMO равнището на морския лед в Антарктика през предишния месец – най-горещият юни, регистриран в миналото – е било най-ниското от началото на сателитните наблюдения. И е било със 17% под междинното.

„ Свикнали сме да виждаме тези огромни понижения на морския лед в Арктика, само че не и в Антарктика. Това е голямо понижение “, съобщи Майкъл Спароу, началник на Световната стратегия за проучване на климата, пред кореспонденти в Женева.

Глобалните температури на морската повърхнина са били рекордно високи за това време на годината през май и юни, съгласно WMO, която предизвести, че стоплянето на международния океан се популяризира бързо оттатък повърхността му.

„ Не единствено температурата на повърхността, само че и целият океан става все по-топъл и гълтам сила, която ще остане там в продължение на стотици години “, обявиха от WMO. „ Тревожните камбани бият изключително мощно поради невижданите температури на морската повърхнина в Северния Атлантик. “

Организацията съобщи, че появилият се неотдавна метеорологичен модел „ Ел Ниньо “ се чака да увеличи температурите както на сушата, по този начин и в океаните, което може да докара до повече морски горещини и рискови температури.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР