Световната футболна централа (ФИФА) обмисля по какъв начин да подкрепи

...
Световната футболна централа (ФИФА) обмисля по какъв начин да подкрепи
Коментари Харесай

ФИФА отваря своя резерв от 2,7 млрд. долара в помощ на клубовете?

Световната футболна централа (ФИФА) обмисля по какъв метод да поддържа финансово федерации и клубове, които ще пострадат съществено поради пандемията от ковид по целия свят.

Заради разпространяването на болестта огромна част от футболните шампионати в света бяха спрени, което води до големи загуби за клубовете, участващи в тях. За това от ФИФА обмислят да отворят запаса си, в който има близо 2,7 милиарда $ и да подкрепят най-засегнатите.

" Способността на федерациите, членове на ФИФА, и други футболни организации като лиги и клубове, да развиват, финансират и управляват футболни действия на всички равнища на играта, е застрашена. Смятаме, че в доста елементи на света забележителен брой хора, занимаващи се с футбол, ще бъдат сложени в извънредно сложни стопански условия ", сподели пред " Ройтерс " представител на ФИФА.

Все още е ясно дали сходен " План Маршал " (по сходство на финансовата помощ от Съединени американски щати към Европа след края на Втората международна война) ще бъде сбъднат. За в този момент всичко е на равнище концепция. Очаква се до края на седмицата да бъдат извършени диалози със наранени страни и да бъде взето решение по какъв начин ФИФА ще работи с помощта.

bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 412 13 8 20 Света 872975 14656 43275 184596 Заразени* Нови Починали България 412 13 8 Света 872975 14656 43275
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР