Световната футболна легенда Стефан Шварц ще бъде специален гост в

...
Световната футболна легенда Стефан Шварц ще бъде специален гост в
Коментари Харесай

Световна футболна легенда идва в Бургас за 60-годишнината на Нефтохимик

Световната футболна легенда Стефан Шварц ще бъде специфичен посетител в Бургас по случай 60-годишнината на ФК Нефтохимик.

Футболист №1 на Швеция за 1999 година идва в събота в морския град по покана на Кирил Евтимов. Бившият халф на Малмьо, Бенфика, Фиорентина, Арсенал, Валенсия и Съндърланд ще вземе присъединяване в поредност събития, ознаменуващи празника на клуба.

Стефан Шварц има богат опит в мачове против България. В интервала 1990-98 година записва 4 победи и едно тъждество против родните национали.

Последният му мач против нашите е точно в Бургас, когато на 14.10.1998 година губим с 0:1 от Швеция на стадион „ Нефтохимик “. Старши треньор на българите тогава е именитият бургаски експерт Димитър Димитров-Херо. Друга бургаска футболна легенда Златко Янков също взема присъединяване в този мач, а в групата са тогавашните водачи на " нафтата " Трендафилов и Груев.

През есента на сезон 1993/94, в шампионата за КНК, с екипа на Бенфика отстранява ЦСКА с общ резултата 6:2, като в Лисабон вкарва на „ алените “ за 3:1.

Безспорно най-голямото футболно отличие на Стефан Шварц е бронзовият орден от международното състезание по футбол в Съединени американски щати през 1994 година В разногласието за трето място „ тре кронур “ побеждават България с 4:0.

През богатата си футболна кариера Шварц печели националите купи на Италия и Испания, става първенец на Швеция и Португалия. С Арсенал доближава край за КНК през сезон 1994-1995, изгубен с 0:1 от Сарагоса.

През 1999 година минава във Висшата британска лига в Съндърланд за рекордната за клуба сума от 3,75 млн. лири.

С националния тим на Швеция изиграва 70 мача, взе участие на две международни и едно европейско състезание. Отказва се от футбола напролет на 2003 година на 34-годишна възраст.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР